donderdag 2 januari 2014

Opstaan tips

Over een week zit de vakantie er alweer op. En dat betekend voor de meeste mensen weer vroeg opstaan. Ik hoor vaak mensen die veel moeite hebben opstaan. Zelf heb ik ook wel eens problemen met opstaan, maar dan is dat vaak op de dagen dat ik iets niet heb gedaan, wat ik normaal gesproken wel doe. Wil je mijn tips te weten komen, lees dan verder.



Tip 1: Dit geld alleen als je een gordijn, of zo'n luxaflex ding hebt. Want in de zomer is het dan s'avonds heel lang licht, en ik kan niet goed slapen als er licht in mijn kamer is. Maar dan heb je ook een soort van uur later wakker dan in de winter. Nou ben ik erachter gekomen dat als ik s'avonds dat gordijn dicht doe, heb ik meer het idee dat het nog nacht is. Dan dat ik hem s'avonds open doe. Dus probeer dat eens, als je hem altijd dicht hebt, doe hem eens open.

Tip 2: Verklaar me voor gek, maar als ik niet wakker word gemaakt door mijn ouders, zet ik de wekker meestal een uur van tevoren, voor dat ik eigenlijk moet opstaan. Want dan heb ik het gevoel dat ik nog even kan uitslapen. Ik zet in dat uur dan nog wel iets van 4 wekkers, om me wakker te houden.
Tip 3: Vaak heb ik mijn mobiel naast me liggen, op een tafeltje, waardoor ik makkelijk als ik de wekker hoor, de wekker uit kan zetten. Maar dan slaap ik gewoon door, terwijl ik dat juist niet wil. Dus soms leg ik mijn mobiel een stukje verder weg. Zodat ik wel uit mijn bed MOET komen, om de wekker uit te zetten. En dan is het een kwestie van niet meer terug in je bed gaan liggen.

Tip 4: Als je de eerste keer je wekker hoort. Doe dan gelijk je licht aan. Want hoe donkerder het is, hoe meer je het gevoel krijgt, dat het nog nacht is. Net als bij dat gordijnen verhaal. Want als je het licht aan doet, moet je wel goed wakker worden en kijken, want anders kun je niet tegen dat *voor jouw dan* felle licht. Het mooiste is, wanneer je lamp, een stukje verder dan je bed is. Zodat je er dan ook gelijk uit moet.

Tip 5: Als je wel wakker bent, maar nog niet het gevoel hebt dat je helemaal wakker bent, ga dan óf even onder de douche of je pakt een koud washandje, en doe je die even op je gezicht. Je voelt je dan vast een stuk frisser.

Tip 6: Eigenlijk vrij simpel. Misschien doe je dit al, maar zet echt meer dan 1 of 2 wekkers. Ik geef eerlijk toe, ik heb er soms 6 of 7, omdat ik anders niet goed op de tijd let.

Dat zijn de tips die ik wat betreft opstaan. Ik hoop heel erg dat jullie hier wat aan hebben! Heb jij nog een andere tip? Laat het mij, en anderen weten.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall