Social Media Icons

Top Nav

Tips voor beginnende bloggers!

mei 3, 2014 2 comments
Ik heb wel eens meiden gehad die aan mij vroegen of ik misschien wat tips had, omdat zij zelf ook wouden beginnen met bloggen. Ik heb misschien niet de grootste aantal views en volgers, maar ik ben nu toch al best lang bezig met dit en daarom in dit artikel gewoon even een paar kleine tips voor als jij ook wilt beginnen met een blog, maar niet weet HOE je moet beginnen.


De naam: Kies van tevoren een naam waarvan jij weet dat je die wilt houden. Ik vaak dat ze dan de naam toch niet goed vinden en hem gaan wijzigen. Alleen als bezoeker weet je dan niet meer hoe je op jouw blog moet komen omdat de naam niet meer hetzelfde is.

Kies ook een naam die nog niet zo vaak voor komt. Dus als je het bijvoorbeeld op google wilt gaan zoeken, dat eigenlijk alleen jouw blog tevoorschijn komt.

De passie: Je kunt alleen goed en lang bezig zijn met een blog, als je het echt graag wilt. Als je denkt, ik doe dat wel even heb je het mis. Het kost best veel tijd en je moet veel verschillende dingen doen. De foto's maken, editten en het schrijven van de artikelen natuurlijk.
Kwaliteit: Het mooiste is om gelijk te beginnen met een goed kwaliteit. Waarschijnlijk heb je nog niet gelijk een super mooie camera. Of misschien ook wel. Maar foto's maken met je mobiel is vaak te onduidelijk. Ze lijken mooi en scherp op je mobiel, totdat je ze bekijkt op je computer. Foto's zijn vaak erg belangrijk bij artikelen en je wilt vast niet daarop afgerekend worden.

Regelmaat: Dit is een tip, waar ik mij eerlijk gezegd zelf moeilijk aan kan houden. Het makkelijkste is voor een lezer, is al ze weten wanneer er weer een artikel online staat. Ik probeer om de dag een artikel te plaatsen, maar met school en nog niet werken dus ik heb niet enorm veel geld en ik werk helaas nog niet samen met bedrijven is het ook voor mij ook nog lastig. Dat geef ik eerlijk toe.

Maar je kunt natuurlijk ook zeggen, ik post gewoon 1 of 2 artikelen in de week en dat doe je dan op 2 standaard dagen. Ook dat is regelmaat en dan weten je lezers wat en wanneer ze iets kunnen verwachten.
To-do list: Ik werk er wel eens mij en het werk wel echt goed! Ik vergeet vaak dingen wat ik nog moet doen en sta dan kom ik vaak in tijdnood. Dus wat meerdere bloggers, youtubers of sommigen gebruiken het gewoon in het dagelijks leven, is een to-do list maken.

Afwisseling: Probeer niet altijd maar hetzelfde te doen. Als je alleen maar wat over beauty schrijft is dat prima, dat doen heel veel anderen ook, of alleen over fashion. Maar ook in die onderwerpen kan je heel veel verschillende dingen bedenken om ergens wat over te schrijven. Zo blijf je je lezers verassen met wat er die keer komt.


Dat waren even een paar blog tips van mij. Hopelijk hebben jullie hier war aan. En anders laat het me hieronder weten als je nog iets wilt weten wat hier niet bij staat, dan probeer ik je vraag zo goed mogelijk te beantwoorden! Liefs!!

Reacties

  1. Hanidge tips! Vooral dat van de naam vind ik erg belangrijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat super handig, dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier