maandag 19 mei 2014

Tips voor verbranden!

Bron: Ohneee wacht! Dit is mijn huid op 5 mei!
Het weer wisselt zich weer af zoals gewoonlijk in Nederland. Maar we gaan alweer richting de echte zonnestralen. Nu ik dit schrijf weet ik dat het deze dag lekker weer zou worden. Maar nou heb ik één groot probleem. Ik verbrand supersnel. En ik ben echt niet de enige. Daarom vandaag wat tips rond om het verbranden door de zon!

Tip 1: Een hele hoge factor. Het lijkt logisch, maar sommige denken dat ze er met factor 30 ook wel goed vanaf komen. Dat kan. Maar als je net als mij, tja een ginger bent verbrand je vaak zo snel dan heb je echt factor 50 wel nodig hoor! Bij mij helpt het dan ook en ik kan zonder bang zijn dat ik verbrand in een graatje of 38 lopen met korte mouwen.

Tip 2: T-shirt. Ik weet dat het er misschien dom uitzien, maar geloof me, als je in de zee zwemt met veel zon kun je beter een leuk t-shirt aantrekken en er desnoods een knoop onderin maken, dan dat je er als een kreeft uitkomt. Want door water en de weerspiegeling ofzo zou je daardoor eerder kunnen verbranden. Geloof me dat is me te vaak gebeurt.

Tip 3: Natuurlijk moet je je de hele dag insmeren. Maar soms heb je het maar 1 of 2 keer gedaan en vergeet je de rest. En als je moe bent en je valt in slaap wordt je rood wakker. Daarom als ik lui op een bedje lig aan het strand of aan het zwembad dan smeer ik me altijd eerst weer even in, voor het geval dat ik in slaap val.

Ik heb dat vorig jaar gehad. De laatste dag van de vakantie, niet ingesmeerd maar wel in slaap vallen. Ik heb met enorme pijn in de bus, het vliegtuig en de trein gezeten. Echt geen pretje!

Tip 4: Als je dan toch verbrand bent, moet je echt bodylotion in huis hebben! Het koelt je lichaam een beetje af en neemt vaak de pijn ook een beetje weg. Plus het feit dat als je verbrandt bent dat je huid dus helemaal uitgedroogd is of gewoon erg droog. Dan is zo'n voedende bodylotion erg handig.

Tip 5: Even een dagje zo min mogelijk in de zon. Je bent verbrandt en hebt pijn. Ik weet het wel. Gewoon even een dagje de zon zoveel mogelijk vermijden. Niet te veel gaan zwemmen dus. Maar gewoon met je mobiel of een boek met je normale kleding aan ergens zitten/liggen onder een parasol.

Tip 6: De laatste tip en ook die gaat over als je al verbrandt bent. Je gaat hoogs waarschijnlijk vervellen. Ik zat daar altijd aan te pulken, totdat ik mij bedacht dat ik daarmee de verkleurde (dus na een tijdje een wat bruinere huid) eraf haalde. Terwijl ik juist bruin wou worden. Dus niet pulken!!

Tip 7: Dit is even een toevoeging die ik eigenlijk pas net heb geprobeerd! En het werkt super! Namelijk warm water op je verbrande huid leggen/spoelen. Bij mij trok de warmte en de prik er gewoon gelijk uit!!

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips!

1 opmerking

  1. aftersun na een dagje in de zon is ook zeker een aanrader en natuurlijk altijd blijven smeren en wanneer je snel verbrand een hoge factor nemen :) goeie tips!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall