zondag 11 mei 2014

Tweede plaats!! ESF2014

Het is jullie vast niet ontgaan maar wat er gisteren was gebeurd was super! Het Eurovisie song festival, of hoe het in heel europa heet "Eurovision song contest" 2014 had gisteren zijn finale. En met grote vreugde, maar waar ook een jammer aan vast zit, is dat Nederland gewoon de tweede plaats heeft gehaald!!

Met het nummer "Calm after the storm" hebben Ilse de Lange en Waylon de top bereikt dit jaar bij het grootste Europese liedjes wedstrijd. Na dat Anouk vorig jaar met "Birds" al een grote verassing was qua hoogte in de lijsten, heeft Nederland de smaak te pakken.
Ze zijn dus geëindigd op de tweede plek. En dat is al super. Gek was het niet dat ze zo hoog zouden eindigen. Ze stonden al bij weet ik het niet hoeveel landen hoog in de iTunes lijsten. En zoals verwacht hebben die landen ook hoog gestemd bij de competitie tijdens de finale.

En niet alleen in de finale kwamen ze hoog. Ze waren eerste in de 1e halve finale en de Oostenrijkse Conchita won de 2de halve finale.
En dan gaan we heel even naar de winnaar van de show. Conchita dus! Is het man? Is het een vrouw? Nee! Het is vrouw met baard! Conchita uit Oostenrijk heeft de show gewonnen maar ook echt verdiend. Ze heeft een mooie stem het lied is super en met haar statement hebben veel mensen op haar gestemd. Ze kan trots zijn op haarzelf!

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall