maandag 10 maart 2014

Foto's geëdit #1

Gisteren was het heerlijk weer, dus een mooi dagje om even wat te gaan fotograferen. Op 5 meter afstand van mijn huis, hebben wij een heel mooi park, en daar gingen we dan even heen. Ik heb wat foto's gemaakt, en daarna in alle rust zitten te bewerken. Ben je benieuwd naar de resultaten?
Klik dan op lees verder. 

Laat ik maar beginnen met de foto aan het begin van dit artikel. Deze foto hierboven was de foto, en zelf vond ik die eerlijk gezegd al goed gelukt. De boom scherp, en de achtergrond vervaagd.
En nadat ik er met wat kleur overheen ben gegaan, en wat levendiger heb gemaakt, vind ik hem nóg mooier. Ook al zeg ik het zelf. Daarom heb ik hem ook als achtergrond om mijn laptop.

Dan waren we bij het kanaal, en daar hebben we allerlei steigers, waar je boten neer zou kunnen zetten. Alleen de meeste mensen gebruiken het als duikplank.
Je ziet het misschien niet in 1 oogopslag, maar ik heb het water, en de overkant zwart-wit gemaakt. En de foto recht gemaakt. Want als je goed kijkt naar de foto hierboven staat hij echt heel scheef.
Even voor de gein een foto van mijn schoenen in het gras. Maar toch vind ik hem wel leuk, vanwege hoe ze staan, en met een stukje been erbij. En ik wou gewoon kijken wat ik van deze foto kon maken.
En dit heb ik er dan van gemaakt. Blauw getint gras, met mijn schoenen en broek een beetje paars er door heen. Plus ik heb wat licht in de schaduw toegevoegd. Niet erg bijzonder, maar toch.
En als laatste deze knoppen, aan een stokje. Ik vind hem wel mooi omdat je hebt de tak, die is onscherp, dan de knoppen zijn voor het grootste gedeelte wel scherp en dan op de achtergrond is niets te zien. Alleen lucht. Een mooie basis om er verder wat mee te doen.
Ik heb wat dingen geprobeerd, maar dit was toch het leukste voor mijn idee. Roze en beetje oranje/gele gloed. Met een snoeproze achtergrond. Bij de randen heb ik het iets donkerder gemaakt. Voor mij geeft dat toch een iets mooier effect.

Dat waren mijn foto's, en de bewerkte versie's ervan. Ik wil toch even zeggen, je mag ze best ergens anders voor gebruiken, mocht je dat willen. Maar het zou wel fijn zijn, als je even de link van mijn blog er dan bij zet, of een naam, zodat ze wel weten dat ik dat heb gemaakt.

Ik kon er ook wel mijn naam doorheen zetten, maar ik heb niet zo veel zin, om zo kinderachtig te doen. En me helemaal druk maken over het feit dat mensen er mee in de rondte gaan roepen, dat zij dat hebben gemaakt, want daar ben ik echt niet bang voor. En zoja, acht waarom zet je het dan op internet? Liefs.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall