Social Media Icons

Top Nav

Spijt de film

jun 23, 2013 1 comments
Vrijdag was ik samen met mijn zusje en paar vriendinnen van haar naar de film spijt geweest. De film vond ik zo bijzonder, dat ik graag wou vertellen wat ik er van vond, en wat de film nou eigenlijk inhoud voor de mensen die die film ook misschien willen zien. Want hij is echt de moeite waard.

De film gaat over een jongen die erg wordt gepest op school. De jongen heet Jochem, en wie het is kun je wel raden. De wat mollerige jongen in het midden van de klas. En dat is ook één van de grote redenen dat hij zo wordt gepest, zijn figuur. Jochem laat iedereen vaak over hem heen lopen, en daardoor is hij makkelijk het doelwit.
Hij word gepest door voornamelijk drie pesters, Sanne, Justin en Remco. Het meisje op de foto, de jongen met de gele jas en de jongen die je rechts in de hoek ziet. Jochem heeft ook een jongen in zijn klas zitten, die er niet tegen kan hoe Jochem wordt behandeld. Dat is David, de jongen met de rode jas. Maar telkens als hij er wat van wilt zeggen heeft hij er niet de ballen voor. En als hij wat zegt, krijgt hij al snel problemen met de pesters.
Ook heeft hij een meisje in zijn klas die het niet normaal vind wat er met Jochem gebeurd. Ze heet Vera, en is nogal verliefd op David, en David ook op haar, maar dat weten ze niet van elkaar. Als Jochem een hondje red, en hij dat hondje wil gaan houden, beginnen ze toch wel bevriend te raken met elkaar. Alleen laat Vera dat niet echt merken in de klas.
Ik moest de hond toch even laten zien. Ik zeg niet precies hoe hij eruit zag in het begin van de film, maar dat was gewoon te zielig. Pas later toen de hond wat schoner was, zag ik het. Het was een zelfde soort hond als dat wij hebben. Als je wilt weten welke soort het is, (GEEN KRUISING) het is een: "Nova Scotia Duck Tolling Retriever" ook wel een toller genoemd. 
David speelt ook in een bandje, ze zoeken alleen nog een zangeres, en David hoort Nienke zingen bij de meisjestoiletten. Ze doet auditie, en komt uiteindelijk in de band terecht. Nienke is volgens de jongen niet erg onaantrekkelijk, en daar is Vera niet erg blij mee.
Na al die keren gepest, en in elkaar geslagen te worden, doet hij wat, wat alles op zijn kop zet! 

Ik heb echt zitten te huilen in die bios. 

Iedereen heeft met dit onderwerp te maken, en deze film is niet alleen voor de kinderen die zelf gepest worden, maar vooral voor de pesters. Zo zat ik in de bios, en zag ik iemand, die vaak genoeg naar mij een te lullige opmerking heeft gemaakt. Ik bedoel maar. 

Het is echt een aanrader. Ik hoop dat dit niet alleen mooie film blijft, maar ook dat er veel minder gepest gaat worden. Nu klink ik misschien tja... alsof iedereen dit hoopt, en al zegt. Maar ik hoop het zo. En hopelijk dringt het nu door tot iedereens hersenen, dat dit niet zo langer meer kan.

Voor de rest hou ik maar op, ik heb volgensmij al genoeg gezegd.

Zouden jullie deze film willen zien? En waarom?

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier