zondag 14 april 2013

Tag: Als ik een...was, dan was ik...


Vandaag wou ik een tag doen, maar uit al die dingen kon ik niet zo snel kiezen. Dus ik ben een paar blogs langs geweest, om te zoeken naar een leuke tag. Toen kwam ik bij verschillende blogs, de tag 'Als ik een...was, dan was ik..'. Die leek me ook wel erg leuk om te doen. Wil je weten wat ik dan was? Lees dan verder

Als ik een maand was: Dan was ik zeker juli, niet alleen omdat het dan (meestal) heerlijk weer is in ons koude kikkerlandje, maar ook omdat in die maand, de zomervakantie vaak bij ons deel van het land begint. En de laatste maand van het jaar waarmee je nog met je klas die je op dat moment hebt, les hebt, en leuke dingen kan gaan doen. En natuurlijk is er in die maand meestal ook het eindexamenstunt. Dat is toch wel de leukste/grappigste dag van het schooljaar, je haar onder de kleuren, en de school op zijn kop!


Als ik een dag was: Dan was ik zaterdag. Zaterdag is kortom mijn favoriete dag. Eerst heerlijk uitslapen, als dat kan. En daarna hop naar korfbal, om een wedstrijd te spelen. Dat is altijd supergezellig. Als ik daar dan klaar mee ben, dan kan ik nog vanalles doen, omdat de stad dan nog open is, meeste kinderen zijn buiten, dus gaan we vaak wel wat gezelligs doen, soms zwemmen bij het park, of gezellig met zijn allen potje voetballen. Het leuke daaraan is als dat we dat wel eens doen, met kinderen tussen de 6 en de 15, of soms ouder. Ja, ik hou van zaterdag!

Als ik een tijdstip was: Dan was ik 12:45, want dan begint bij ons de grote pauze op school, van 30min. Je bent zoiezo met je vrienden, en hoeft niet per see, wat af te spreken. Het leukste is de pauze als de zon schijnt, en je heerlijk in het zonnetje buiten kan zitten. 

Als ik een planeet was: Dan was ik de maan. Ik hou van de avond, en de enige planeet die je dan ziet is de maan.

Als ik een richting was: Dan was ik noord. Ik woon in het noorden, speel altijd korfbal in het noorden. En kom bijna nooit in het westen, oosten, of zuiden. 

Als ik een meubelstuk was: Dan was ik een bed. En volgensmij hoef ik niemand uit te leggen waarom. Maar ook omdat ik altijd op mijn bed zit, te laptoppen, tv kijken, en huiswerk maken. Dat doe ik allemaal op bed. Want ik hou niet zo van stoelen. Ik wil gewoon een zachte rugleuning. En dus leg ik meestal een kussen tegen de achterkant van mijn bed, of muur. Dus daarom...


Als ik een boom was: Dan was ik een kerstboom. Want dan zie je er altijd zo versiert uit, en ben je het middelpunt van de kamer. (Niet dat ik dat zo graag wil), maar qua andere bomen, vind ik deze het leukst.

Als ik een vloeistof was: Dan was ik cola. Ik meen het bijna, maar volgensmij besta ik nog meer uit cola, dan uit water. Ik hou echt van cola. Maar dan wel van light. Die vind ik toch echt het allerlekkerst. En het is nog gezonder ook. Het maakt me niet uit van welk merk. Nouja, ik heb 1 of 2 merken die ik niet zo lekker vind, maar daar weet ik de naam niet eens van. 

Als ik een bloem was: Dan was ik... Dan was ik.... eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee. Maar als ik toch moet kiezen dan maar een roos. Gewoon omdat ze zo lekker ruiken. En het straalt echte liefde af.


Als ik een kleur was: Dan was ik velroze. Dat is echt mijn lievelingskleur. En het kleurtje op dit moment van xxTessie, de layout.

Als ik een instrument was: Dan was ik de stem. Ik ben echt dol op zingen. Doe het, het liefst de hele dag. En wanneer ik geen muziek bij me heb, alleen ben, en me verveel, begin ik zelf meestal altijd zachtjes te neurieën/zingen. En vooral wanneer ik alleen thuis ben, zing ik voluit mee, met een karaoke versie van iets. 

Als ik een dier was: Dan was ik een varken. Ik knoei altijd, maak altijd rommel. En zo word ik ook gewoon genoemd.


Als ik een gezichtsuitdrukking was: Dan was ik, soms een arogante blik, en de andere keer, melevend. En iemand willen te helpen/begrijpen.  En heeel vaak een grote glimlach!

Als ik het weer was: Dan was ik een zonneschijn. Simpelweg ervoor zorgen, dat iemand een glimlach op zijn gezicht krijgt.

Als ik een emotie was: Dan was ik blij. De laatste tijd ben ik altijd erg blij. Weinig gaat mis. En ik heb niks te klagen.

Als ik een fruitsoort was: Dan was ik een banaan. Ik hou zo erg van bananen. Als we bananen in huis hebben, zo het zo kunnen zijn dat ik de helft heb opgegeten. Behalve bananenpap. Dat lust ik dus echt niet.  

Als ik een element was: Dan was ik vuur. Ik kan soms erg kwaad worden om niets, en dan ben ik ook erg vurig. Plus dat het zo lekker warm is. Ik heb echt een hekel aan de kou.

Als ik eten was: Dan was ik een kroket. Heerlijk krokant aan de buitenkant, en een heerlijke massa aan de binnenkant. De 2 die ik echt het allerlekkerst vind, is de gewone, en de kalfskroket. Yummie!


Als ik een auto was: Dan was ik een http://www.peugeot.nl/showroom/rcz/coupe/#! Ik bedoel kijk dan. Echt een prachtauto. En ook omdat ik Peugeot een mooi merk vind.

Als ik een plek was: Dan was ik New York. Een topstad, met al die lichten, en Broadway staat daar. Als ik ooit de kans had, wist ik het wel!

Als ik een smaak was: Dan was ik net als veel anderen, hartig. Ik hou echt van chips, of een hartige stuk taart. Niets is te gek. Niet dat het zo gezond is. Maar ach.

Als ik een voorwerp was: Dan was ik mijn laptop. Daar doe ik alles op. En zoiezo, ik zou anders niet naar school kunnen. Omdat we daar nou eenmaal met laptops werken.


Als ik een liedje was: Dan was het een musicalnummer. Eentje die echt een verhaal verteld. En het liefst hoeft het niet zo te zwingen. Maar een echte typische musicalsong.

Als ik een paar schoenen was: Dan was ik toch wel mijn Vans. Simpel, maar toch zo lekker zittend. En het past overal bij. Ik heb 2 soorten. En ze zijn top. Ik hou ook wel van hakken. Maar voor school ben ik achter gekomen dat dat niet zo handig  is. En ik ga ook bijna nooit naar feestjes, of uit. 13 hé, ik bedoel maar.


Wat ben jij? Link hieronder jouw versie van deze tag
© TESSA KLOK
Maira Gall