dinsdag 27 oktober 2015

Ik doe AV?!


Een reden waarom ik een tijdje ben gestopt met het bloggen is omdat ik dacht te weinig te tijd te hebben vanwege mijn opleiding. Ik doe de opleiding AV- specialist en mij leek het wel even leuk om te vertellen wat mijn opleiding nou eigenlijk inhoud en wat dat betekent voor mij.

Ik ben nu zo'n bijna drie maanden bezig op de opleiding AV-specialist. Wat staat voor Audio Visueel. Dus met film en geluid. Ik doe een mbo en werk dus veel in de praktijk, waar ik juist alleen maar blij mee ben. Ik leer veel van de techniek van de camera en hoe het zit met de audio onder een video. Ik hoef jullie volgens mij niet meer te vertellen waarom ik deze opleiding ben gaan doen, maar om het toch even kort te zeggen voor de mensen die pas net op mijn blog kijken, ik heb naast mijn blog ook al 2,5 jaar een youtube account, wat laat blijken dat ik al een redelijke tijd bezig ben met film en geluid en het bewerken er van. 
Op deze opleiding leer ik van alles. Hoe de camera werkt, dus met diafragma, sluitertijd, ISO, compositie en nog veel meer. Diep in de techniek dus. Maar ook leren we over standpunten van de camera en hoe je iets het best in beeld kan brengen. Daarnaast leren wij ook hoe wij iets organiseren. Om de regisseur te zijn in het verhaal, om alles op te zetten, programma's bedenken en nog veel meer!

Verder hebben wij ook de standaard vakken, Engels en Nederlands en ja, ook rekenen. Waarbij wij ook allerlei opdrachten krijgen, die wij in een portfolio moeten stoppen. Naast deze vakken hebben wij ook nog eigen bedrijf, waarin wij leren om een bedrijf op te zetten, aangezien je als fotograaf of AV'er vaak freelancer bent. En we hebben leren loopbaan en burgerschap. Zie dat maar gewoon als maatschappijleer. Waarbij wij onze algemene ontwikkeling wat gaan verbeteren.

Als dat nog niet genoeg is, leren wij naast het programma Adobe Premiere, ook nog hoe wij om moeten gaan met Photoshop (Al heb ik daar gelukkig al wat ervaring mee :)) En hoe je animaties moet maken. Ik geloof zelfs dat wij later in het jaar ook nog met After Effects gaan werken, maar dat weet ik nog niet zeker. In ieder geval, wij leren echt van alles!

Voor de rest is het ook voor mij nog afwachten, wat ik nog allemaal kom te leren. Maar ik ben zeker blij, met de keuze die ik heb gemaakt voor deze opleiding en deze school, want het is echt heel gezellig, de opdrachten in het begin nog wat minder, omdat het eerst meer om te techniek gaat, maar we doen ook andere wél echt leuke dingen, waarbij je veel in de praktijk doet en bezig gaat, met dat waar je hobby ligt.

Heb jij nog vragen, of wil jezelf ook deze kant op, maar wil je nog iets weten, vraag het dan vooral hieronder!

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall