Social Media Icons

Top Nav

HOW TO: Create a Blog header (Photoshop)

okt 30, 2015 0 comments

Helaas is het mij gisteren niet meer gelukt, om de video af te krijgen, waardoor er gisteren niets online stond. Vandaar dat er vandaag iets anders in de plaats komt en ook morgen komt er gewoon weer een artikel online. Vandaag heb ik voor jullie een how to/diy header maken voor je blog/website. En omdat nog niet iedereen gevorderd is met Photoshop, houd ik het deze keer simpel en kan later een keer wat verder op de materie in gaan om het zo maar even mooi te zeggen.

We beginnen met een nieuw document aan te maken. Dat doe je door linksboven op "bestand" te klikken en dan op "nieuw". Dan komt er dit scherm te voor schijn en kies je de afmeting. Voor deze header heb ik gekozen voor 1048 bij 192. 
Eenmaal op OK gedrukt, dan krijg je dit vlak te zien. Vergeet dan even niet rechtsonder dubbel te klikken. Zodat hij van "achtergrond" naar "laag 0" gaat.
Dan kijk je links bij de gereedschapsbalk en klik je op dit Tje, zodat je tekst kan toevoegen.
Dan is het vrij simpel, je klikt ergens op je vlak en begint met typen, wat je maar wilt. Het meest logische is dan natuurlijk de naam van je blog/website.
Bovenin verschijnt er een balk. Daarin kan je het lettertype, grote en kleur kiezen.
Je wilt de naam van je blog/website goed duidelijk zichtbaar hebben, dus ik zou je naam lekker groot op je header zetten.
Als je dubbel klikt op de laag van je tekst, rechtsonder, dan heb je nog veel meer keuzes om je naam/tekst op te pimpen.
Zo heb ik hem een andere kleur gegeven, er een schaduw aan toegevoegd en zelf wat diepte aangebracht. Ik zou gewoon wat gaan spelen met de settings en kijken wat je leuk en mooi vind.
Als je nog andere dingen wilt plaatsen op je header, dan kan je helemaal rechtsonder op dat papiertje klikken, naast het prullenbakje. Dan heb je een nieuwe laag en kan de daar in tekenen, vakken vullen en nog veel meer.

Zo heb ik als voorbeeld, even twee simpele lijnen gemaakt. En ziet het er zo uit.
Als laatste wil je hem zo goed mogelijk opslaan, met goed kwaliteit. Daarvoor moet je eerst klikken op "bestand" weer linksboven aan in je balk. En dan "opslaan als" kies dan PNG, want hij staat standaard als PSD en dat betekent dat je alleen je project opslaat en niet het plaatje als één geheel. PNG is er om die plaatjes online te zetten (Ook om gewoon te laten zien op pc.) dus om goed kwaliteit te hebben en de kleuren te behouden, raad ik aan om hem echt op te slaan in PNG.
Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is een witte achtergrond te hebben (Als je dit plaatje met een witte achtergrond hebt gemaakt.) op je blog/website, zodat je geen wit vlak hebt, maar lijkt alsof je alleen de tekst er de andere dingen er hebt staan.

Ik hoop dat jullie deze tutorial nuttig vonden. Laat mij vooral weten, als je nog andere dingen, wat betreft vormgeving wilt weten en waar ik nog een tutorial over moet maken. 

Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier