Social Media Icons

Top Nav

Life Up-date: Hoe sta ik nu in het leven?

jan 22, 2015 0 comments
Voor vandaag leek het me wel even leuk en handig om jullie nu even als een echte blog, te laten weten hoe ik nu in mijn leven sta. Waar ik me nu nog mee bezig houd, en wat nou eigenlijk mijn plannen zijn voor over een tijdje. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Het is dus alweer een paar weken geleden dat de kerstvakantie voorbij is, en dat betekend school. Je weet vast al dat ik in mijn examenjaar zit, en dat ik dus net even wat belangrijkere toetsen heb dan die van de jaren ervoor. Maar het is winter, en in de winter voel ik me toch altijd wat depri. En ik ben vast niet de enige. Ik kan niet goed opstaan, heb geen zin om me uren lang voor de spiegel te zetten, en lekker in de zon bezig te gaan met mijn huiswerk zit er ook niet in. Kortom, niet zo best. Het is vandaag donderdag, dus mijn tentamen-week is nu zo'n 2 dagen voorbij. En de cijfers komen nu langzaam naar boven. En dan bedenk je je wel, dat je wellicht er nóg iets meer aan moet doen.

En plots hebben de leraren het over, "Jongens, deze laatste periode gaan we bezig met..." eh.. laatste periode?! Oh oh, ik mag nu wel echt gaan uitkijken. Ik wil graag (logisch) mijn examen halen, dus ik heb me nu voorgenomen om er nog wat meer aan te gaan trekken. Dat betekend niet dat ik nog minder zal gaan bloggen en minder op youtube zetten, maar dat ik in de tijd dat ik, wanneer ik iets anders lees of youtube filmpjes zit te kijken, dat ik die tijd nu nog wat meer ga besteden aan school.  Ik zeg niet dat het slecht gaat op school, absoluut niet. En dat ik nooit wat doe voor school, want dat is niet zo. Ik sta geen onvoldoendes gemiddeld, en ik mag niet echt klagen.  Maar ze kunnen altijd nog wat hoger, en dat heeft natuurlijk ook weer voordeel bij je examencijfers. 

Ik heb nu ook besloten om na dit jaar geen havo meer te doen. Want als ik kijk na hoeveel gezeur, en geen zin in huiswerk waarmee ik toch niks wil gaan doen, zoals geschiedenis enzovoort. Dan weet ik van mijzelf dat me nog zo'n 2 jaar niet gaat lukken. Ik heb me gisteren ingeschreven voor de opleiding AV-Specialist, en ik hoop enorm dat ik bij die opleiding word aangenomen, want dat lijkt me echt zo super leuk! Ik houd van filmen en alles wat daar omheen zit, dus dat lijkt me echt heel fijn om in die richting te werken, en gewoon 4 jaar bezig zijn met je hobby eigenlijk waarbij je hopelijk heel veel gaat leren. Maar zover is het nog niet. Eerst mijn examen haal, en dat wordt me nog wel een opgave.

Dan even iets waar ik heeeeel veel zin in heb. Italië. Ik heb jullie er wel eens wat over verteld, in een video, of op Twitter en misschien zelfs wel eens hier op mijn blog. Maar niet heel duidelijk. In ieder geval, ik ga dus 4 februari naar Italië met een aantal kinderen uit mijn klas. We gaan op uitwisseling. Wij blijven 8 acht dagen in Italië, bij het gezin van ons eigen uitwisselingsmaatje. We slapen daar, we eten daar, en in het weekend hebben we gewoon vrij en zijn dan dus ook bij dat gastgezin. In april komen dan die Italiaanse kinderen onze kant op, en degene waarbij ik die nachten hebt geslapen, die komt ook 8 dagen bij mij in huis. We gaan naar romen, we krijgen nog iets van een uitleg over vluchtelingen, en meer. In april gaan we dan ook met ze naar Amsterdam, zo leren we van elkaar weer een heleboel van elkaars land. Ik ben in veel landen geweest, maar nog nooit in Italië. Ik ben dus heel erg benieuwd. 

Voor de rest heb ik niet zo veel wat ik jullie wou vertellen. Vinden jullie dit soort up-dates leuk? Of moet ik er maar gelijk mee kappen? Let me know. Liefs Tessa

Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier