vrijdag 11 april 2014

Mijn manier van eyeliner aanbrengen

Laatst zei iemand in een reactie tegen mij dat ik een mooie eyeliner op had. De lijn was goed gelukt. Ze zei ook dat ze daar nog steeds moeite mee heeft en vroeg of ik wat tips had. Zelf ben ik totaal niet de beste in een eyeliner opdoen. Maar ik kan natuurlijk wel vertellen op welke manier ík het doe.

Als eerste tip heb ik, doe er vaak wat oogschaduw onder, zodat het niet al te snel uit word geveegd, of uitloopt terwijl je bezig bent. Zo heb ik hier alleen maar een een huidskleurtje opgedaan.
Dan hoe ik altijd mijn eyeliner op doe. Ik begin in het midden van mijn wimper-rand. En maak daar alvast een lijntje. Onthoudt goed, ga goed met je kwastje achter je wimpers langs, en er niet dwars doorheen, anders ga je enorm kliederen.
Dan trek ik vanuit het midden een lijn naar mijn binnenste hoek van mijn oog. Soms ook andersom, dan begin ik in de hoek en trek ik hem naar het midden. Het is maar net wat je fijner vindt. Houdt er wel rekening mee dat er niet te veel op je kwastje zit, want in je ooghoek een veel te dikke lijn ziet een vaak niet uit, naar mijn idee.
Om een wing (voor de meiden die niet weten wat dat is, een wing is een lijntje verder dan je wimper-rand. Het lijkt op een soort vleugel en daarom de naam wing.) te maken doe je het volgende: Je gaat vanuit het middenste gedeelte van je oog naar de buitenste gedeelte van je oog. En dan moet je zelf maar bepalen tot waar jij hem wilt hebben.
Om hem wat op te vullen trek je vanuit het puntje van je wing, een lijn terug naar je oog, maar die lijn die je nu maakt moet iets onder de andere lijn zitten. Kleur die in met je kwast en klaar. Zorg er wel voor dat je met de eyeliner nog een keer over alles gaan in bijna 1 streep, zodat je alles mooi aan elkaar vast hebt zitten als één recht lijn.
En voilá de eyeliner zit op je oog. Bij mij staat het helaas niet super en doe ik vaak genoeg geen wing. Dat past gewoon niet echt bij mijn oogvorm. Jij weet nu de basis en ook de basis van een wing. Dus je kunt nu lekker oefenen. Net als wat ik blijf doen.

Ik ben benieuwd of het is gelukt. Het zou daarom leuk zijn als je een foto maakt van je eyeliner naar mijn twitter @myblogxxTessie 

2 opmerkingen

  1. Wauw je kan dat echt heel goed! Bedankt voorde tips, ik ga maar eens oefenen.

    X nailsbyfml

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall