zondag 24 november 2013

Gala jurk uitkiezen? Moeilijk!


We zitten alweer bijna in december, en dat betekent dat er bij sommige scholen, of andere bedrijven er weer gala's komen. Maar hoe kies je een perfecte jurk, die bij jouw past? Daarvoor heb ik een paar tips op een rijtje gezet.

-Jouw stijl
Blijf bij jezelf, kijk naar wat voor een soort kleding je normaal draagt. Heb je vaak tuttige bloesjes aan, of iets wat best wel tuttig is, ga dan niet voor een soort heavy stoere jurk. Net als wanneer je vaak stoere kleding draagt, met misschien wel zware make-up, kies dan niet voor een hele tuttige jurk. Want mensen zijn dat niet van je gewend, en dan kunnen ze je misschien wel raar aan gaan kijken.

-De kleur
Wat voor kleur moet je kiezen voor een gala? Tja. Bedenk eerst of je al eerder zo'n gala hebt gehad, en denk dan na over wat voor een soort kleuren ze daar droegen. Vaak bij een gala zie je vaker donkere kleuren. Maar waar ook wel soms een lichte kleur bij in zit. Maar je kunt natuurlijk ook juist een lichte jurk aan doen om op te vallen. Wit/beige zijn denk ik wel de meest natuurlijke kleuren, wat betreft licht, op zo'n feest. Maar ga je naar een rodeloper gala, dan kun je qua kleur bijna alles aan.
 

-Lang/kort
Ik heb nu al een 2x een gala meegemaakt, van mijn school. En dan zag ik opeens meiden, met jurkjes die echt net over hun kont heen zaten. Maar dan ook echt net. Voorafgaand, hebben wij dan een musical, dus moet je gaan zitten. En dat is natuurlijk erg onhandig als je zoiets kortst aan heb. En je kunt er dan ook wel een beetje sletterig uitzien. Het namelijk een gala, en geen discotheek.

Wil je dan toch niet al te lang, kies dan iets wat iets boven je knie zit. Je kan daarmee gemakkelijk zitten, en je hoeft niet telkens je jurk naar beneden te doen. En als je het over lange jurken hebt, zorg dan dat hij niet te lang is. Je moet er ook nog in lopen. En je wilt niet struikelen. Ook zijn er genoeg jurken die van voren wat korter zijn, en van achter wat langer. Daar kun je natuurlijk ook voor kiezen.

-Prijs
Hoe vaak heb jij een gala? En draag je dat ding nog? Wat waarom ga je zo'n extreem dure jurk kopen, als je weet dat je hem niet veel vaker aan gaat doen. Het is voor één avond, hooguit 2. Maar als je weet dat er niet echt pers bij komt, en dus niet heel veel in de belangstelling komt. Hoef je natuurlijk ook niet de allerduurste jurk te hebben. Er zijn heus wel leuke jurken voor een redelijke prijs.

-Bijzonder
Natuurlijk wil je het liefst, dat je de enige bent met die jurk op dat feest. Kies er dan niet voor dat je zo'n jurk gaat kopen bij een winkel waar bijna iedereen komt. Daarvoor is internet een uitgelegen plek, om een jurk te kiezen. En daar hebben ze dan ook vaak een stuk meer keuzes, dan in die winkel. En hoe meer keuze, hoe kleiner de kans dat iemand anders ook die jurk heeft.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall