Social Media Icons

Top Nav

Ik had een pauze nodig van alles!

jan 29, 2017 0 comments

Waarbij er waarschijnlijk een aantal mensen zich gaan afvragen waarom ik dit ga schrijven, wil ik even zeggen dat ik het gewoon prettig vind om de dingen van mij af te schrijven, zo is mijn blog begonnen en zo zal het altijd zijn. Want ja, de titel klopt, ik had gewoon even een pauze nodig van alles. En daardoor heb ik nog meer zin in school!

Ik kan niet meer wachten. Toen ik hoorde dat ik zolang vrij was van alles was ik enorm blij. Ik kon eindelijk weer mijn eigen dingen doen en dat doe ik dan ook. Ik merkte aan alles dat ik gewoon een pauze nodig had. Zo'n stage hakte er bij mij, onverwachts best wel in. Ik heb enorm veel mogen leren en ik ben over het algemeen enorm dankbaar hoe mijn stage is verlopen.

Het enige is wel dat ik na mate het einde van mijn stage, dat ik het plezier erin enorm verloor. Ik moest alleen nog maar bezig voor datgene op stage en helaas zijn dat niet altijd de meest interessante onderwerpen en dan kwam je thuis en dan hell no dat ik nog tijd en zin had om nog iets zelf te gaan maken. Nu zeg ik niet dat stage ervoor heeft gezorgd dat ik er even helemaal geen zin meer in had, maar het was meer het feit dat ik mijn eigen ding niet meer kon doen, dus eigen video's maken en artikelen schrijven, dat ik dat zonder dat ik het echt door had, het steeds meer begon te missen, dat ik dus merkte dat ik bij mijzelf echt even moest nadenken waarom ik video's maken en bewerken nou ook alweer zo leuk vond.

Ik weet echt wel dat het later ook wel zo zal gaan. Werk komt eerst en eigen vrij tijd komt daarna. Maar ik wil een kant op waarin ik zelf dingen ga creëren. En als stagiair kan je niet verwachten dat je dat ook gelijk mag en kan doen. Ik heb wel een aantal dingen vanaf het begin mogen maken. Maar voor het algemeen moet je het doen met het beeld wat er al was of wat door anderen is gemaakt, althans dat was bij mij het geval. Ik miste school. Simpelweg, omdat je vanaf daar een opdracht krijgt, zelf gaat bedenken en uitwerken, waarbij je tot slot er helemaal trots op kan zijn omdat je ook echt het gevoel hebt dat jij het hebt gemaakt, of dat nou met anderen is geweest of alleen.

Ik ben nooit echt een depressief persoon geweest en ik weet van mijzelf dat ik snel en makkelijk de dingen los kan laten, zodra ik merk dat ik er niet een positiever mens van word. Maar op een één of andere manier was dit toch iets wat er blijkbaar voor mij zorgde, dat ik "de zin van het leven" even een maandje of twee kwijt was. Tot de dag waarbij, nogal onverwachts, werd verteld dat die dag de laatste dag van mijn stage periode zou zijn. Vier weken eerder dan de bedoeling.

Hoewel ik het zeker wel jammer vond om zo plots te stoppen, kan ik niet zeggen dat ik er enorm om treur. Ik wist dat ik die vier weken goed kon gebruiken. En eigenlijk hebben ze mij hiermee alleen maar een mooie dienst verleend. Even weer alles op een rijtje krijgen. Daarmee bedoel ik, stage verslag in orde maken, weer wat eigen content maken, zelf lekker op stap met de camera, weer zin krijgen in datgene waar je je opleiding voor doet en even de rust pakken. Hoe het bij anderen is ik weet het niet. Ieders leven met hobby's is anders. En elke stage is anders. Maar ben ik enorm egoïstisch als ik mij daar even niet druk om maak?

Inmiddels heb ik nu twee weken vrij gehad. Tijd gemaakt voor eigen video's, zelf weer artikelen geschreven, bedacht wat ik verder dit jaar nog wil gaan doen op het gebied van portfolio uitbreiding, bezig met stage verslag en soms even helemaal niets. En ik merk nu al dat het mij zo veel goed heeft gedaan. Ik heb zin in school, ik heb weer zin om dingen te maken, te bedenken en uit te werken. Ik heb weer zin om met een enorme klas voor met geluiden mijn werk te doen en braafjes mijn huiswerk te doen. Ik heb nooit gezegd dat ik al klaar ben voor het echte leven. Ik wil niet voor niets hierna nog HBO gaan doen, ik weet gewoon dat ik nog lang niet klaar ben met mijn schoolleven en dat is hiermee wel weer bewezen. De een kan vast niet wachten om gelijk het werkveld in te gaan en de ander zoals ik zou nog graag even blijven leren op school. En ik hoop dat dat te begrijpen valt.

Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier