dinsdag 24 januari 2017

Hoe promoot ik mijn fotografie werk?Het blijft lastig om mensen naar jou toe te trekken om door jou de foto's te laten maken. Ik heb laatst al een artikel geschreven over hoe je je portfolio kan vullen. Maar dan komt het er op aan dat je je eigen werk nog moet gaan promoten. Oftewel laten zien aan anderen.

Gelukkig leven wij nu in de tijd van de digitale foto's en de vele sociale media. Maak daar dan ook echt gebruik van. Een goed voorbeeld is Instagram. Zoals je weet is dat hét platform voor al je foto's en het is echt een superplek om contacten te leggen. Anderen te volgen en geïnspireerd te raken en anderen te kunnen inspireren. Mensen dicht bij jou kunnen je volgen, net als onbekende die je werk blijkbaar goed vinden. Zo komen zij steeds jouw werk te zien wanneer je iets nieuws upload en kan men op den duur jou toch wellicht willen inhuren als fotograaf.

Iets anders is een pagina maken op Facebook. Laat zien door middel van een logo en watermerk dat je serieus bezig hiermee bent en zet hele shoots erop in mappen. Daardoor ziet men dat het niet steeds lucky shots zijn, maar dat je echt een hele reeks met mooie foto's kan maken. Ook is het makkelijker om met iemand in contact te komen die wellicht een opdracht voor je heeft, omdat je dat rechtstreeks via Facebook kan afspreken en heb je ook gelijk alles Wit op Blauw.. Okee zwart op wit.

Een goede manier kan ook zijn door samen te werken met anderen. Leg contacten met mensen en ga samen foto's maken. Van elkaar of met elkaar. Zo krijgt de andere persoon een "promotie" en jij zelf dus ook, wanneer je elkaar gaat taggen. Of het nou op Facebook, Instagram of waar dan ook op is. Het leuke daaraan is dat je ook weer van elkaar kan leren.

Maar hoe komen mensen dan op jouw pagina's terecht. Een goed veelgebruikte manier is dan toch wel het visite kaartje. Als jij met iemand in gesprek bent kan je altijd je kaartje geven en kan men zelf beslissen wat hij of zij er mee doet. Je of het nou gaat om je nummer die je wilt geven of email adres. Die persoon krijgt hoe dan ook je sociale media en/of website te zien. En kunnen wellicht uit nieuwsgierigheid gaan kijken. Of men vraagt naar je werk en je kan ze met 1 kaartje gelijk al je gegevens geven wat het makkelijker maakt om het op te zoeken en contact op te nemen.

Tot slot dan het meest handige van allemaal. Je eigen website bouwen. Maak hem helemaal naar jouw smaak. Laat erop zien wat je wilt. Deel hem zodanig in met categorieën dat iedereen precies kan vinden waar hij of zij naar op zoek is. En maak het persoonlijk door wat over jezelf of je "bedrijf" te vertellen. Hoe je het ook went of keert. Social media is nu dé plek om je werk promoten zonder er bakken vol met geld tegen aan te moeten smijten. En zo mag je hopen dat de opdrachten binnen gaan stromen.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall