zondag 8 januari 2017

Veranderingen ten opzichte van Blogs en YouTubers!

Een nieuw jaar is begonnen. Happy new year!! Nog naar iedereen. Maar dat betekent ook dat een ander jaar voorbij is. Deze maand bestaat mijn blog 4 jaar en dat bracht mij aan het denken over hoeveel er eigenlijk in deze 4 jaar a 5 jaar is veranderd op deze twee vakgebieden.

Hoewel ik liever niet dit jaar wil starten met een negatief artikel, wil ik dit voor eens en altijd even op "papier" zetten en duidelijk maken. Zo aan het begin van het jaar gaat het over wat je anders wil gaan doen dit jaar en ik hoop dat hier ook weer wat positiever mee om gegaan gaat worden.


Oh, dat doe ik ook wel even!
Ik denk wel dat mijn grootste irritatie is, dat echt iedereen lijkt te denken dat ze dit ook wel even doen. Ik weet nog hoe ik enorm gepest werd, met het feit dat ik een blog had én maar niet te spreken over dat wat ik op YouTube deed. En ik ben niet de enige. Hoeveel échte (bekende) YouTubers je wel niet hoort, over dat ze best wel zijn gepest omdat ze simpelweg deden wat ze leuk vinden om te doen. Toen kwam er een tijd dat men het wel stiekem leuk vond wat je zoal op het internet deed. En toen was het nog speciaal.

 Maar als ik er nu naar kijk. Ik hoor opeens zoveel mensen om mij heen die plots aan het vloggen waren geslagen. Vervolgens door hun eigen al bestaande populariteit een leuk aantal abonnees kregen en vervolgens na 4 of 5, wellicht sommigen een keer wat langer en denk aan de 20 vlogs, er mee kapte, want ja hè, de hype is er af. Net als het bloggen. Beginnen ze, bereiken ze iets en vervolgens hoor je er niets meer van terug.

Dat ik denk, hallo! Ik ben nu 4 jaar bezig, nog niet enorm veel bereikt, maar ik schrijf nog steeds artikelen, maak video's en weet van mijzelf dat ik het gewoon doe omdat ik niet anders kan. Ik vind het leuk om iets te maken en te delen. Maar dat kost ook tijd en energie. Iedereen denkt dat het allemaal zo even makkelijk gaat. Van "Oh, dat doe ik ook wel even!" . En dat wanneer ik nu zeg tegen iemand dat ik YouTube video's maak en een blog heb, dat het nu is van "Hebben we er weer één.." Men beseft niet meer hoeveel moeite er mensen soms in steken en dat is jammer!

De media er boven op..
Op de één of andere manier, lijkt het alsof de media zoals televisie en radio ook maar íets te zeggen hebben over hoe YouTubers zich moeten gedragen. Dan lees of hoor ik weer ergens dat er bepaalde YouTubers een behandeling, opmerking, of actie hebben gedaan. Oftewel content hebben gemaakt waar zij de baas over zijn, wat niet tegen de regels van Google in gaat. En dat de media het even nodig vind om er uitgebreid over te hebben, of dit wel of niet gepast is om door YouTubers en/of Bloggers op het internet te zetten.

Dat ik toch echt bij mijzelf denk van. "En wie zijn jullie om dát te bepalen?" . Het lijkt wel alsof het internet verantwoording moet afleggen bij tv en radio. Terwijl wij allemaal weten, dat er een tijd komt en dat begin je al steeds meer te merken, dat het internet een hogere invloed heeft, dan welke media dan ook. En wanneer mensen hun leven delen en dat daar dan zo af en toe iets in te zien is, waarbij sommige mensen het er niet mee eens zijn met zijn of haar acties, dat ze niet gelijk moet zeuren en denken dat heel tienerlijk Nederland ze nu gelijk na gaan doen. En waarom moeten we tegenwoordig elke tiener beschermen voor alles wat onnatuurlijk is? Laat ze (ons) gewoon even lekker de wereld ontdekken en als dat in dit geval op het internet is. Is dat toch gewoon de manier van onze generatie. Toch?

Ieder maakt nog altijd zijn of haar eigen keuzes en ik denk dat je beter naar een eerlijke YouTuber en/of Blogger kan luisteren over bepaalde onderwerpen. Dan dat je gaat twijfelen bij tv en/of radio omdat de meeste dingen bestaat uit sponsoring. En dan denk ik niet dat je even makkelijk een negatief beeld kan neerzetten. Wat op het internet juist iets is wat we moeten waarderen.

Oftewel hoe gaat dit verder? Ik mag blij zijn dat ik tot nu toe nog niet echt met het tweede te dealen heb, maar ik hoop voor de grote Bloggers en YouTubers, dat ze gewoonweg weer wat meer vrijheid krijgen, zonder dat iedereen er zich mee gaat bemoeien. Ik denk dat ze al genoeg hebben aan de meningen van hun lezers en kijkers. En daar ook wat mee doen. We zullen zien wat 2017 ons gaat brengen.

Wat denken jullie? Wat mag wel weer veranderd worden in 2017?

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall