zondag 24 januari 2016

Zonder make-up de deur uit


Iedereen die nu make-up draagt, kent vast nog wel het moment dat je bent begonnen met make-up te dragen. Je ziet andere meiden make-up dragen en je wilt het zelf ook uitproberen. Je begint met mascara, dan komt er eens een lijntje onder je oog erbij en dan kom je op het punt dat je alles wilt gebruiken. Tenminste dat had ik. Ik heb een tijd lang niet de deur uit gedurfd zonder make-up. Maar waarom?De laatste tijd heb ik gemerkt dat het mij eigenlijk niet meer zo heel veel uit maakt. Al ben ik daar vorig jaar ook wel achter gekomen. En hetzelfde heb ik nu weer. Ik was altijd bang bij nieuwe mensen, dat zij mij lelijk er raar zouden vinden als ik geen make-up zou dragen. Ik droeg altijd een dikke laag foundation, de meest bijzondere kleuren qua oogschaduw, omdat ik wilde laten zien wat ik kan en ik was bijna niet te herkennen, tenminste in verschil met de Tessa zonder iets op.

Ik was in die tijd ook heel erg bezig met mensen van mij vonden. Ik was al niet het populairste meisje van school, in tegendeel. Ik werd gezien als een sukkeltje van de klas. Eigenlijk al vanaf het begin van de middelbare school. Toen ik daar ook heen ging, droeg ik eigenlijk altijd veel make-up. Iedereen is wel eens onzeker, maar het werd nog eens lekker versterkt door de kleine pesterijen en opmerkingen over hoe lelijk ik wel niet zou zijn.

Nu is het een aantal jaartjes later en ik heb ingezien dat uiterlijk niet alles zegt. Sterker nog, het kan zelfs voor het tegenovergestelde zorgen, dan dat je eigenlijk wil. Ik weet wie mijn vrienden zijn en ik weet nu ook dat of ik nou met make-up de deur uit ga, of zonder dat niemand je anders zou behandelen. Ook niet de mensen die jij alleen maar kennen mét make-up.

Een paar weekjes geleden was ik nogal aan de late kant om naar de bus te gaan en heb ik besloten om dan maar hélemaal geen make-up op te doen. Meestal deed ik altijd nog wel wat mascara op en mijn wenkbrauwen bijgewerkt. Maar ik heb mij er toen overheen gezet en tegen mijzelf gezegd dat ik mij niet zo moet aanstellen. Er is niemand waarvoor ik mij moet schamen en niemand maakt het nou wat uit wat ik op heb.

Daarnaast heb ik ook gemerkt dat het wel eens fijn en goed is voor je huid om eens rust te nemen en even afstand te doen van foundation, concealer en al dat soort producten. Ik merk vooral nu in de winter, dat mijn huid een enorm verschil heeft, van wanneer ik wél make-up draag en wanneer ik even niks op heb. Mijn huid is een stuk rustiger, waar ik natuurlijk erg blij mee ben, want ik heb normaal gesproken een nogal onrustige huid.

En dan nog het lekkere feit, dat je veel meer tijd over houdt. Ik kan nu 15 minuten voordat mijn bus vertrekt, mijn bed uit stappen. Dus dat scheelt toch wel weer zo'n 20 a 30 minuten, waar ik mij niet zorgen over hoef te maken.

Waarom ik dit artikel heb geschreven? Ik wil aan de meiden/vrouwen die bang zijn de deur uit te gaan zónder make-up laten zien, dat er niks is om bang voor te zijn. Het klinkt allemaal misschien heel dramatisch, maar ik ken genoeg mensen die absoluut niet zonder make-up de wijde wereld in willen stappen, wat ik soms zo zonde vind, bij sommige meiden/vrouwen. En mocht je twijfelen, dan hoop ik dat er nu wat minder twijfels zijn.

2 opmerkingen

  1. Goed stuk! Ik vind een balans het fijnst. Soms zonder de deur uit en soms lekker opdoffen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! En inderdaad wat je zegt. Die balans, dat heb ik precies hetzelfde, zelf kunnen bepalen wat je wilt, op het moment dat je iets moet doen. :D

      Verwijderen

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall