Social Media Icons

Top Nav

Ik ga op reis en ik neem mee?

jul 11, 2014 0 comments
Elk jaar ga ik wel op vakantie. Maar steeds als we onderweg zijn ben ik nog altijd bang dat ik wat ben vergeten. Ik zoek dan vaak van te voren nu, op internet, een lijst met dingen die je eigenlijk niet moet vergeten. Maar vaak heb je toch wel je eigen dingen die je vaak mee wilt nemen. Daarom wou ik deze keer een lijst maken, waar jij misschien wat aan hebt, en waar ik ook elk jaar naar terug kan kijken. En dat lijkt me dan ook wel leuk om met jullie te delen.

Ik ga elk jaar minimaal 2 weken weg, dus daar houd ik dan ook reken mee bij deze lijst. Het kan soms lijken dat ik weinig meeneem, maar ik heb genoeg vakanties gehad waar ik wel te veel meenam, maar dat ik daar niks mee deed. Ik leg ook hier bij uit, waarom ik dat aantal meeneem.

Kleding:
- 6 hemdjes/shirts -- Je hebt dan genoeg keuze, en als je ze allemaal 2 en een paar 3 keer aandoet dan zijn ze niet heel vies, en ben je alweer klaar voor de hele vakantie.

- 3/4 korte broeken -- Shirts zijn toch al vaak wat viezer en zweteriger (Het is nou eenmaal zo.) dan broeken. Een korte broek kan je dus wel iets vaker aandoen. Ook omdat je op je vakantie toch vaak in badkleding loopt, wordt je broek veel minder snel vies natuurlijk. Ook een reden dat ik zeg, neem niet al te veel mee, is dat het broeken meer ruimte in beslag neemt dan shirts.

- 2 lange broeken -- Ik ga er vanuit dat je in de zomervakantie ergens heen gaat waar het warm is. Maar alsnog kan het wel eens een slecht weer dagje worden. Dan is het natuurlijk fijn om een lange broek mee te hebben. En als die broek dan nat is, kan je ondertussen de andere lange broek aandoen mocht dat nodig zijn.

- 2/3 Bikini's -- Het is ten eerste altijd fijn om af te kunnen wisselen van bikini. Maar ook voor het geval dat er eentje kapot gaat is het altijd handig om een reserve mee te hebben. Want anders moet je weer helemaal speciaal een nieuwe kopen, daar waar je bent. Dat kan natuurlijk wel, maar ik kan me zo voorstellen, als je lekker aan het zwemmen bent, je bikini kapot gaat, en dat je dan graag even snel een andere aan wilt doen, en weer door kan zwemmen.

- Zomerjurk -- Laatst heb ik een leuke zomerjurk gekregen. Echt zo'n lange strandjurk. Die neem ik zeker mee, want hij is vooral voor op vakantie erg handig.

- Ondergoed -- Spreekt voor zich.
Spullen:
- Boek -- Ook al lees ik geen boeken, soms wil ik wel eens een keer wat lezen. Als ik het echt een leuk boek vind.

- Tijdschriften -- Wat ik wel heel vaak lees zijn tijdschriften. En omdat je vaak niet weet of ze daar Nederlandse tijdschriften hebben, neem ik liever wat mee. Ik heb bijvoorbeeld al een tijdje niet goed de Donald Duck helemaal doorgelezen, dus die kan ik dan weer meenemen voor op vakantie.

- Teken spullen -- Man wat klinkt dat kinderachtig! Maar ik kan me echt vermaken met tekenen. Ik ga volgend schooljaar examen doen in het vak kunstzinnige vorming, en bij mijn vervolgopleiding zal ik vooral in het eerste jaar voornamelijk moeten tekenen. Ik ben er niet echt top in, maar ik blijf oefenen!

- Mobiel -- Is het nodig? Ja! Ik kan prima zonder mijn mobiel, maar ik wil toch graag mailtjes blijven ontvangen, en gelijk terug kunnen mailen. Het is dan ook altijd de hoop of je wifi daar hebt. En ook al gebruik je hem niet. Je hebt nog altijd de keuze of je je mobiel wilt gebruiken.

- Camera -- Ik kan niet zonder mijn camera, op vakantie gaan. Dan denk ik bij elk moment die ik wil vastleggen, waarom heb ik hem nou niet mee?!?! Dan word ik chagrijnig, en daar is vakantie niet voor bedoeld. Ik wil gewoon graag dingen vast kunnen leggen, voor later. En ook om mensen het te laten zien.

- Make-up -- Ook al draag ik niet al te veel make-up op vakantie, ik vind het toch fijn om het toch op te kunnen doen, als we uit eten gaan bijvoorbeeld. Dan wil ik er toch wel graag verzorgd uitzien, en helaas zie ik er niet verzorgd uit, als ik niets op heb, met mijn huid.

- Opblaas dingen -- Voor in de zee en voor in het zwembad is het altijd wel leuk om wat opblaas dingen mee te hebben. Je kan het ook altijd daar kopen, maar wij hebben toch vaak nog dingen van het jaar daarvoor hadden die we mee kunnen nemen.

- Zonnebrand -- Ik verbrand heel, maar dan ook echt heel snel! Dus ik moet wel zonnebrand mee. Gelukkig hoef ik daar zelf nooit aan te denken, want dat neemt mijn vader of moeder altijd wel automatisch mee.
- Duikbril -- Hoe dom het er misschien ook uitziet. Ik vind het wel fijn om mijn duikbril mee te hebben. Of het nou is om gewoon een keer in het zwembad op te doen. Of in de zee er mee in te gaan. Ik heb alleen wel echt een speedo duikbril, dus ik vraag me af of dat wel goed is als ik daar de zee mee in ga. (Heeft iemand daar verstand van, is het zonde, of kan dat prima en gebeurd er niets mee?)

- Shampoo/douchegel -- Na dat je bent opgestaan, of net hebt gezwommen in de zee, is er natuurlijk niets heerlijker om jezelf even lekker schoon te douchen. Maar dan heb je toch wel je shampoo en je douchegel nodig.

- Geld/pinpas -- Ik ben alweer lekker aan het sparen voor vakantie. Want altijd als ik op vakantie ga wil ik toch echt wel eens wat kopen. Al is het gewoon een keer een ijsje voor mezelf, of als we naar een stadje of dorpje gaan, en ik zie wat leuks, is het altijd handig om geld mee te nemen.

- Portemonnee -- Als je geld mee hebt, is het wel handig om iets mee te hebben waar het in kan.

- Tandenborstel -- Spreekt ook voor zich.

Dat is eigenlijk mijn lijstje wat mee moet. Ik denk dat ik uiteindelijk qua kleding, toch wel meer meeneem dan wat hier boven staat, want ik ga daarna ook nog weer ergens anders heen (komt weer video/vlog/foto's bij) dus uiteindelijk kom ik op een groter aantal qua kleding uit. Ik hoop dat jullie hier ook wat aan hebben gehad, en veel plezier met jullie vakanties! En als je niet weg gaat, gewoon veel plezier in deze zomervakantie!

Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier