Social Media Icons

Top Nav

DIY Fashion Collage!

jul 8, 2014 2 comments
Vaak zie ik van die mooi geplakte collages voorbij komen, die ik dan ook wel wil maken. Maar dan moet je 1. daar wel tijd voor hebben 2. genoeg tijdschriften 3. allerlei materiaal om te knippen en plakken. Dus ik heb besloten om het maar op de laptop te maken. 

Collages kunnen je vaak helpen je een beeld te geven van wat iemand leuk vindt, of een idee vormgeven. Ik vond het dus wel leuk om deze keer wat met fashion te doen, en met je collage kun je jouw stijl laten zien.

Er zijn genoeg sites waarop je met aanmelding zo'n collage kan maken, en vaak kan je er dan ook op klikken, en liken enz. zodat je gelijk die kleding kan kopen. Maar om het toch wat meer voor mezelf te maken, heb ik er voor gekozen om dit op photoshop te doen. Je mag zelf het formaat kiezen, ik koos maar de achtergrond formaat van mijn laptop 1280x800.
Dan zoek je kledingstukken die jij vaak draagt, en wat bij jou past. Ik ga niet per see naar sites, maar ik heb gewoon dames .... opgezocht op google, en dan de leukste kiezen. Het beste is om kledingstukken te kiezen die je zelf ook echt hebt, zodat je zeker weet dat dat bij je past, maar dat hoeft natuurlijk niet. Toevallig heb ik deze blouse dan wel echt.
Even het plaatje kopiëren.

En weer plakken in het programma waar jij je collage op maakt.
Ik vind het wel fijn om ze uit te snijden, zodat je de kledingstukken dichter bij elkaar kan doen. Op Photoshop heb je daar genoeg tools voor.
De afbeelding even wat kleiner maken, zodat er meer op je collage kan.

Nu heb ik dus al mijn kleding gekozen. Zoals je ziet houd ik van spijkerbroeken, of een mooie zwarte broek. En ik houd van wijde shirts en strakke hemden. Zet de kledingstukken gewoon wat leuk en losjes bij elkaar.
Aan de zijkant heb je nog genoeg ruimte over. Daar kan je dan wat kleuren neerzetten wat jij vaak draagt. Ik draag of hele lichte tinten. Of juist hele donkere tinten. De bovenste vaak in de zomer, de onderste in de winter en zwart-wit altijd wel.
Nog een maar schoenen erbij. Ik houd van sneakers! Altijd al gedaan. Maar hakken vind ik ook echt heel mooi, alleen met deze leeftijd (en ervaring van één keer) ga ik niet elke dag op die dingen lopen. Sneakers zijn dan ook een stuk handiger, ze zitten lekker, en zien er ook bij bijna elke outfit goed uit.
Op shirts heb je ook vaak teksten staan, dus is het wel leuk om er een aantal lettertypen erbij te zetten die je leuk vindt, en wel op je shirt wil hebben staan.
Zoals deze.
En tot slot vond ik het toch nog een beetje saai, en heb het wat opgefleurd met wat lijnen. Maar je kan natuurlijk zelf er wat anders om heen doen, of het gewoon laten. 

Dat was mijn DIY, ik hoop dat jullie het leuk vonden! Bedankt voor het lezen.

Reacties

  1. Wauw, wat leuk gevonden! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah dit is echt gaaf gedaan! Helemaal niet zo moeilijk! Deze ga ik onthouden :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier