maandag 31 juli 2017

Hoe was mijn vakantie in Zuid Limburg?

Yes! Na een jaar lang eindelijk weer reis artikelen kunnen schrijven. Reizen blijf één van mijn grootste passies. Andere culturen, andere omgeving en even weg van huis. Afgelopen week ben ik samen met mijn moeder en zusje naar Zuid Limburg geweest, in het plaatsje Oirsbeek op de camping en vanuit daar zijn we naar verschillende plekken geweest.

Ik moet gelijk bekennen dat het weer ons niet mee zat. Maar de dag dat wij aan zijn gekomen op de camping was het gelukkig heerlijk weer en hebben wij daar zeker gebruik van gemaakt om toch nog even een lekkere plens in het zwembad te nemen. Hoewel Iris dat wel heel letterlijk neemt bij mijn moeder. 
De rest van de dagen hebben we het best een grotendeels regen gehad, maar dat mocht de pret niet drukken. We zijn immers niet van suiker en juist omdat het niet zo warm was, waren we wel verplicht om gewoon iets te doen, dan alleen maar hangen bij de camping, nee wij zijn veel op pad geweest. En laat dat nou zijn hoe ik ook heel graag mijn vakantie wil hebben. (Afwisseling het allerliefst.)
We zijn naar veel verschillende plekken geweest en bij elke foto weet ik niet eens meer precies hoe, wat, waar, wanneer. Gelukkig heb ik daarvoor mijn vlogs wel. Waar er inmiddels alweer twee van online staan.
Instagram moet ook goed onderhouden worden ja.
Ook zijn we naar een soort van dierentuin/mini attractiepark geweest. Het was van alles en nog wat. En heet Mondo Verde in Landgraaf. Het was echt hartstikke leuk. Vooral met de apen en deze leuke Maki's. Hoewel zij er niet al te vrolijk uit ziet. Ohja en een tip. Als je tussen de dieren mag lopen ergens en je grote camera te onhandig is. Een kleine compact of systeem camera is echt ideaal. Je kunt veel dichterbij komen zonder in te zoomen en zonder dat je ze afschrikt met je gezicht.
Hoewel ik op een gegeven moment enorme drang had om dierentuinen en dieren in "Gevangenschap" niet meer leuk te vinden. Ik bedoel kijk dit gezicht. En zo waren er meer apen en heb ik meer foto's van de aapjes dat ze er uit wilden. Logisch. Een bepaald idee van ongemak kwam in mij los. En nu blijft dat maar. Nee, ik weet niet meer zo goed wat ik er van moet vinden.
Ik bedoel, kijk dan toch. Hoezo zielig?
Maar goed. Even tandjes op elkaar en niet meer over nadenken. Maar gewoon van de dag genieten en mooie plaatjes schieten.
Oh, even snel terugkomen op die Maki's. Deze leukerd heeft volgens mij niet helemaal door dat die lens al bedoeld is voor de close-ups. Of juist wel en neemt het wel héél letterlijk.
En Iris blijkt lekker haar te hebben. Ik weet niet waarom, maar bij mij in de buurt komen wilde ze niet echt. Maar nu weet ik ook niet of ik daar nou ongelukkig mee moet zijn. Net als die keer paar jaar geleden met dolfijnen zwemmen. Drie maal raden wie er in het water bang was voor de dolfijn?
En nadat ik mama aan het eind van de vakantie nog een lesje portret fotografie heb gegeven was de vakantie om! Het ging weer razend snel. En we hebben absoluut genoten. We hebben natuurlijk nog veel meer gedaan maar dan zeg ik bekijk mijn reeks video's deze week:


Nu zijn Iris en ik nog even een paar dagen thuis en gaan we straks door naar een weekje Kreta. Oftewel, nog meer foto's, nog meer verhalen, nog meer video's over fotografie en nóg meer vlogs!

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall