zaterdag 22 juli 2017

Opgroeien met Donderdag Meppeldag.. | Photostory #2

Grachtenfestival 2017 / Geen Donderdag Meppeldag
Als je van drukke winkelstraten, gekkigheid op de pleinen en van een feestje in de nacht houdt, dan is het helemaal niet zo'n slecht idee om je donderdagen door te brengen in Meppel. Geboren en getogen in dit stadje en ik had zo mijn gedachtes deze donderdag. Want, pfoe, als ik zo terug kijk zie ik zoveel verschillen in de jaren dat ik de Donderdag Meppeldagen heb meegemaakt. Dat ik mij nu al bedenk, man ik wordt oud. En ik ben nog maar nét 18!

Sinds dat ik mij kan herinneren ben ik altijd zo'n kind geweest die het geweldig vond om op de kinderrommelmarkt te staan. Vier uur opstaan om het beste plekje te krijgen in de stad en zo snel mogelijk kunnen beginnen met het verkopen van spullen, kom maar op! Ergens was ik altijd enorm gefascineerd door het verkopen van spullen, onderhandelen met anderen en tot slot het uitgeven van het geld wat je weer had verdient. Ik zou echt de handel in moeten gaan.

Maar de jaren vliegen voorbij en je komt op het punt dat ook je zusje te oud wordt om nog op de rommelmarkt te staan. Je doet nog één of twee keer mee en dan is het over met de pret. Nee, het is nu tijd geworden om 's avonds eindelijk mee te mogen kijken en luisteren naar de muziek die er dan speelt. Klinkt allemaal heel mooi, totdat ik je zeg dat je maar een beetje met mama of papa aan je arm loopt. Nee, niet het toppunt van uit gaan.

Je beseft je dat dit niet helemaal is wat je wilt en je houdt het maar gewoon bij overdag even lekker om een uur of 11 wanneer je pas net je nest uit bent, om toch nog even op de rommelmarkt te kijken en te kijken of er nog wat interessants verder is in de stad. Elke donderdag heeft weer een ander thema en niet alles is iets wat jouw aandacht trekt. En je wacht maar gewoon nog even één à twee jaar. No big deal.

Want die twee kleine jaartjes zijn ook weer gedaan en je mag eindelijk het grote plein op en luisteren met al je vrienden naar de DJ die op het podium aan het draaien is. Je hebt je eigen vriendengroepje en plots komen er telkens weer nieuwe mensen bij de je niet kent, of zo heel af en toe voorbij hebt zien komen. Ja! Het wordt een gezellige avond. Zonder drank, of je fixt het bij iemand anders. Waarom ook niet, het is Donderdag Meppeldag. 
Grachtenfestival 2017 / Geen Donderdag Meppeldag

Je raakt ergens toch nog een keer je vrienden kwijt, maar heb je ze eenmaal weer gevonden mag ook iedereen er van meegenieten door al dat geschreeuw. Iedereen een knuffel geven en als een stelletje honden aan de lijn elkaar volgen. Anders raak je ze weer kwijt en begint het hele riedeltje weer opnieuw.

Prima, paar jaar enorm genoten van die avonden en plots ben je nét volwassen. In dat leuke stadium zit ik dus nu. En al deze dingen viel mij dus laatst enorm op, wat voor een verschillen er zo zijn in gedrag tussen leeftijden. Ik beledig hier niemand met alles wat ik hiervoor heb gezegd. Leuk als je je hierin herkend. Dat kan ik alleen maar zeggen "Tik hem aan!" want dit precies hoe het bij mij ging. En precies dit zie ik steeds weer opnieuw. Bij welke loeftijdscategorie dan ook.

Maar even terug naar wat ik nu ben. Ik merk dat ik niet eens meer weet wat ik nu ben, hoe ik mij gedraag en hoe men verwacht dat ik mij moet gedragen. Ik kan lastig voor mijn leeftijd spreken als ik zelf nog geen idee heb. Ergens is er wel die hoop, dat het stukje onnozel schreeuwen naar elkaar, stiekeme dingen doen en het bedenken wat andere mensen van hen vindt een beetje over is. Ja, ik voel toch ergens dat ik op begin te groeien en ik zag het zodra ik het plein op liep.

Ik blijf gek, ik blijf los gaan. Maar dat wil niet zeggen dat ik ons, jij, ik, de ander, niet zie veranderen. En ik vind dat interessant. Daarom wilde ik dit graag met jullie delen en ben ik enorm benieuwd, wie van jullie zich kan herinneren in minstens één van deze leeftijdsdelen. Laat het mij weten in de reacties!

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall