Social Media Icons

Top Nav

Een beeld zegt meer dan duizend woorden? | Nieuw blog concept | Photostory #1

jul 21, 2017 0 comments
Wat zegt deze titel nou weer? En vanwaar wordt het in vraag gesteld? Over het algemeen sta ik honderd procent achter deze uitspraak. De wereld van de media veranderd. Daar waar je vroeger kranten vol drukte met inktzwarte letters, zie je nu grotendeels alleen maar video's en foto's. Niet gek dat ik dus liever deze kant op ben gegaan toch? Of had het ook anders gekund?

Het is nu meer dan vier jaar geleden dat ik deze blog ben begonnen. En hoewel ik het schrijven nog steeds leuk vind is er nog altijd dat kleine stemmetje dat zich af vraagt; "Heeft het nog nut om te schrijven? Kun jij je niet beter focussen op het beeld?" En daar heb ik eens goed over nagedacht.

Mijn echte vorige artikel ging over dat ik weer van plan was om weer te gaan beginnen met bloggen. De vraag was alleen hoe. Ik realiseerde mij dat het helemaal niet zou moeten gaan over wat de beste hoek is, welke belichting het er mooiste uit ziet. Zolang je verhaal maar duidelijk is. Ik zie tig YouTubers, met de meest succesvolle video's, soms in de meest lelijke settingen zitten. Maar het slaat aan, omdat ze de content die ze maken, oftewel het verhaal, goed over kunnen brengen.

Ik zou ervoor kunnen kiezen om simpel elke dag een foto online te kunnen zetten hier. Want men zegt toch dat een beeld meer zegt dan duizend woorden? Maar het is geen Instagram. Als ik een YouTube video maak, denk ik over veels te veel dingen na. Belichting, setting, camera, hoe breng ik mijn verhaal over, praat ik te snel, of te langzaam en ohja, wat is mijn verhaal eigenlijk.

En zo kwam ik op mijn nieuwe blog concept. Althans voor mij dan. Bestaan zullen ze vast al wel. Maar ik gok en ik geloof hierin dat dit gaat werken voor mij. De bedoeling is dat ik zoveel mogelijk, het liefste elke dag natuurlijk, een foto uit kies en aan de hand van die foto iets vertel. Dat kan een mooi verhaal zijn van waarom die foto zo belangrijk is of het past bij een onderwerp waar ik wat over wil gaan vertellen. Het zorgt er als ware voor dat ik blijf vertellen. Vaak moet je van tevoren je verhaal vertellen en daar een plaatje bij zoeken of beter nog, maken. Feitelijk dat wat ik later wil gaan doen als beroep.

Maar als ik naar een foto of een beeld kijk, dan ga ik daar over nadenken. Welk gevoel brengt het bij mij op en wat voor verhaal zou ik hierbij vertellen. En vooral, welk onderwerp zou ik hiermee verbinden en kan ik een plekje geven op het internet om te bespreken.

Ik ben erg benieuwd wat jullie er van gaan vinden. Ik gooi letterlijk mijn blog volgorde na 4 jaar om en ik hoop dat dit mij bied wat ik wil en dat is continuïteit. En voor jullie, mensen die überhaupt de moeite doen en de tijd nemen om dit te lezen, waar ik jullie erg dankbaar voor ben, weer mooie, interessante blog artikelen kan aanbieden en daarmee mijn blog weer wat meer leven inblazen. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar die duizend woorden maken het verhaal.

Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier