Social Media Icons

Top Nav

Help! Ik kan niet meer zonder ASMR video's!

aug 14, 2017 0 comments

Daar lig je 's avonds in je bed. Wachtend tot de moeheid toeslaat en je alsnog veel te druk in je hoofd bent om ook daadwerkelijk in slaap te komen. Je gaat op je mobiel om eens wat te lezen of veel te energieke video's kijken en voor je het weet is het half twee 's nachts en realiseer je je dat je de volgende ochtend weer vroeg op moet, want school wacht niet op jou.

Dit zijn van die dingen waar ik echt een hele lange tijd tegen aan liep. Ik heb altijd wel goed door kunnen slapen en uit mijzelf wordt ik altijd wel vroeg wakker. Maar ik ben een echte avondmens, maar de maatschappij verwacht van ons dat we op zijn vroegst van de dag zo energie vol zijn dat we precies op die bepaalde tijden moeten kunnen werken en leren. Ja, ik ben wel een voorstander van eigentijds indeling. Maar goed, zo gaat het niet en dan is het toch echt de kwestie om genoeg slaap te krijgen en zo de hele ochtend en middag aan de slag te gaan.

Dus, plan de campagne. Operatie ik moet in slaap komen. Al snel stuitte ik op het welbekende fenomeen wat zich inmiddels doordrukt als één van de meest bekeken soort van video's online. De ASMR video's. ASMR, het staat voor 'Autonomous Sensory Meridian Response'. Oftewel, fijne geluiden om aan te horen, die je rustig maken en slaperig van wordt. Ken je dat gevoel wanneer iemand zachtjes met zijn of haar nagels over je rug krabt en je zo relaxed wordt, dat je zo in slaap kan vallen? Dit heeft toch aardig goed datzelfde effect.

Eén van de eerste personen die ik ben tegen gekomen op het gebied van ASMR video's op YouTube, is volgens mij ook gelijk de meest bekende van allemaal. ASMRDarling, met haar altijd lieve lach op het einde van haar "intro". Ik zag namelijk de video staan "ASMR 10 Triggers to Help you Sleep". Dat is nou precies wat ik nodig heb.
Als snel bekeek ik elke avond een video van haar en werd ook enorm fan van haar rollenspellen, waarin het net lijkt dat ik ergens op locatie bent en er daadwerkelijk bent vanwege alle duidelijke geluiden en het gepraat alsof je daadwerkelijk de persoon bent tegen wie ze praat in die situatie.

Het enige wat je moet hebben zijn goede oortjes en om te gaan slapen lijkt me, dat is wat ik doe, een mobiel/iPod het handigst. Je wilt eigenlijk zo weinig mogelijk licht hebben en wie weet valt je computer van je bed af, wanneer je dus in slaapt valt, wat de bedoeling is.

Een ander account wat ik heel prettig vind om naar te luisteren is ASMRmagic. Omdat zij ten eerste al hele handige audio apparatuur heeft, waar je net wat meer kanten op kan. En omdat zij ook vaak video's heeft met helemaal geen gepraat, waardoor je je lekker kan concentreren op alleen de geluiden.

Oftewel, genoeg leuke en fijne video's om naar te luisteren. Natuurlijk zijn er nog veel meer andere YouTubers die dit doen, maar voor nu vind ik het prettig om een beetje telkens naar dezelfde stemmen te luisteren. Het voelt dan vertrouwd en dat is zeker fijn omdat ze toch de hele tijd fluisteren, ik krijg bij fluisterende onbekende stemmen altijd een beetje eerst een creepy gevoel.

De video's zijn vaak een heel stuk langer dan normale video's, sommige meer dan een uur zelfs! Wat betekent dat je niet nog hoeft te wisselen van video terwijl je half aan het slapen bent. Houdt er wel rekening mee, je valt in slaap, video gaat door en mobiel raakt leeg. Oftewel doe dit terwijl je mobiel aan de lader hebt liggen, voordat je mobiel leeg is en je wekker niet af gaat. Oeps!

Ja, ik kan niet meer zonder en voor alle mensen die niet goed in slaap kunnen komen en deze video's nog niet heeft geprobeerd. Probeer het eens!!

Wat vindt jij van ASMR?

Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier