Social Media Icons

Top Nav

Hoe kies ik een fotoshoot locatie?

mrt 1, 2017 0 comments
Foto's maken tijdens een fotoshoot gaat wel. Eenmaal de technische dingen onder de knie en klikken maar. Maar hoe kies je eigenlijk de locatie uit? Er zijn meerdere dingen waar je rekening mee moet houden en die kom je in dit artikel te weten.


Wat wil je bereiken?
Het hoofddoel is natuurlijk het aller belangrijkst. Wat voor shoot ga je voor? Je gaat natuurlijk niet midden in de stad foto's maken, terwijl je juist natuur in je foto wilt hebben. Bedenk dus goed wat voor een shoot je wilt gaat doen. Schrijf een concept, maak een moodboard, zoek foto voorbeelden op. En aan de hand daarvan kan je gaan opzoeken wat voor locatie er het beste bij past.

Kleuren
Wat ook van belang is, zijn de kleuren van je achtergrond/omgeving. Sommige kleuren vloeken nou eenmaal enorm. Normaal gesproken kies je eerst de locatie en kan je daarop kleding aanpassen. Maar als je denkt aan fashion fotografie dan moet je vaak met die bepaalde kledingstukken werken. Dan moet je goed zoeken naar kleuren die juist erg mooi zijn in combinatie met de kleding en moet je dus op zoek naar een locatie die als achtergrond die kleuren heeft.

Toegestaan of niet
Wat absoluut niet onbelangrijk is, is of je daar ├╝berhaupt wel foto's mag maken. Nu moedig ik niet aan om illegale dingen te doen, maar ik kan goed begrijpen dat je wel eens even stout wilt zijn voor een mooie foto. Denk aan van die foto's in een oud kapot gebouw, waar je eigenlijk niet mag zijn vanwege instortingsgevaar bijvoorbeeld. Maar als je niet daarvoor gaat, dan zou ik voor jouw gemak en voor dat van het model, simpelweg even toestemming vragen. Nee heb je, ja kan je krijgen. Krijg je een nee. Tja, dat is ook het vak waar je mee bezig bent. Dan moet je door gaan zoeken.

Mogelijkheid om om te kleden
Als ik een shoot doe, dan vind ik het prettig wanneer een model meerdere kledingstukken meeneemt zodat er wat diversiteit is in de shoot. Maar dan is er wel een plek nodig waar het model zich kan omkleden. Als je bij jou in de buurt bent, dan kan je er voor kiezen om hem/haar bij jouw huis om te laten kleden. Maar zo niet, dan moet je echt even zoeken naar een plek vaan hij/zij rustig kan omkleden zonder dat hij/zij bekeken wordt.

Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier