donderdag 30 juli 2015

Zomer ochtend routine

Vandaag voor jullie mijn zomer ochtend routine. Het komt redelijk in de buurt met mijn normale ochtend routine als zijn er toch wat verschillen met wanneer ik snel snel moet zijn om (vanaf dit schooljaar) de bus te halen en al mijn spullen bij elkaar moet pakken. Nee, dit is mijn ochtend routine waarbij ik lekker rustig kan opstaan en alles op zijn tijd kan doen.

Als ik opsta dan is vrijwel altijd het eerste wat ik doe, mijn laptop pakken en heel social media bij langs of ik nog ergens meldingen heb. Daarna kijk ik vaak wat ik nog moet dan. Maandag? Dan kijken of alles in orde is voor de video van die dag. En nu dan weer of ik nog wat artikelen zou kunnen maken zodat ik even vooruit kan werken. Heb ik even geen inspiratie of ben ik te moe om nu al gelijk aan de slag te gaan, want vaak word ik al wakker tegen 7/8 uur, dan ga ik vaak video's kijken of ga ik lekker fanfictions lezen die ik waarschijnlijk al 2x eerder heb gelezen, maar maakt niet uit want na een half jaar vergeet je dat verhaal weer. Dus zo gaat die tijd wel snel.

Na dat alles ga ik vaak eerst eten (oeps geen foto), maar het komt ook vaak voor dat ik eerst even ga douchen voordat het ontbijt begint. Dan zit je toch wat frisser en schoner aan je eten. De producten die ik gebruik in de douche zijn dagelijks deze vier, of nouja dagelijks, ik was niet élke dag mijn haar, maar als ik het was dan gebruik ik dit. Daarnaast hebben wij vrijwel altijd dove in huis en dan mijn nivea reinigings mousse. Want ik kan nog wel eens vergeten make-up eraf te halen 's avonds en dan haal ik het onder de douche er 's ochtends af met deze mousse.
Klaar met douchen en handdoek op de kop en badjas aan! Ik moet jullie toch even mijn handdoek routine laten weten, want ik denk dat ik het niet doe als dat het hoort, laat me even weten of ik niet de enige ben. Namelijk: Ik pak altijd een handdoek en een washandje. De handdoek leg ik gewoon ergens neer zodat ik het makkelijk kan pakken na afloop en mijn washandje neem ik mee in de douche. Maar ik gebruik nooit mijn washandje "onder" de douche. Nee, na afloop van het douchen droog ik mij eerst af met het washandje, zover dat mogelijk is, dan leg ik het washandje op de vloer zodat ik daarop kan staan en niet uitglij op de nog een beetje natte vloer, pak daarna mijn handdoek en ga eerst mijn haar doen. In die tijd is mijn lichaam zo goed als opgedroogd van zichzelf en kan ik mijn badjas aan doen. En kan mijn schone handdoek mooi om mijn net gewassen haar blijven zitten. Ik snap mijzelf niet meer, maar dit gaat al 2 of 3 jaar zo..
Dan trek ik mijn kleding aan die ik ga dragen die dag en meestal loop ik eerst nog rond zonder broek, sorry voor de details. Maar ik houd ervan om daarna nog even onder mijn deken te kruipen en daar verder te laptoppen. Versta daaronder bloggen, video's editten, Photoshoppen voor xxTessie en dat soort dingen. Natuurlijk ook wel eens wat anders, maar niet dat jullie denken dat ik de hele zomervakantie niets nuttigs heb gedaan. Maar die paar uurtjes zit ik dan nog even achter mijn laptop en daarna ga ik naar mijn werk, snap je?
In ieder geval, laten we verder gaan. Nadat ik mijn kleding aan heb ga ik mijn tandenpoetsen, dat doe ik, of probeer ik altijd voordat ik mijn make-up op heb te doen. Want als ik net allerlei smeersels op mijn kin heb gedaan en daarna kan het voorkomen dat ik nog allemaal smerige tandpasta moet weghalen. Nee, liever niet.
Dit spul is echt goddelijk. De tea tree water, oftewel toner water van lush. Dit is mijn eerste product van lush en ik vind hem erg fijn. Het geeft je gezicht echt even een fris gevoel alsof je er niks op hebt zitten. Het plakt absoluut niet en ruikt heerlijk naar citroen.
Ik wilde een foto maken dat ik de spray op ging doen, maar dat ging wat minder goed dan dat ik hand verwacht. Maar omdat ik zo lief ben wilde ik jullie deze foto niet ontnemen. Wat ik je wel even hierbij kan vertellen, is dat je nu wel kan zien dat ik de spray van een redelijk afstand op spuit. Zo verdeelt het zich veel sneller op je gezicht, heb je een dunnere laag, is makkelijk te verdelen en je spray gaat minder snel op. Ik heb dit kleine flesje namelijk al in november gekregen. Dat was de dag dat we naar Billy Elliot gingen, dus telkens als ik dit op spuit moet ik daar aan denken. Best apart dat je zo'n geur met een activiteit kan verbinden.
En tot slot wat parfum. De laatste tijd gebruik ik steeds deze van Collistar. Ik heb hem gekregen van het gezin waar ik op uitwisseling was. En ruikt heerlijk. Wel heel anders dan dat ik ben gewend, maar na een tijdje vind je de geur normaal worden en waardeer je de geur. Hij blijft ook erg lang hangen, dus hij gaat minder snel op dan dat je de hele dag maar moet bij sprayen. 

En dan vraag je je af? Tessa, jij beauty verslaafde, waar is de make-up in dit verhaal. Simpel. Geen. Op de dagen dat ik de hele dag thuis ben vind ik het echt héérlijk om zonder make-up rond te lopen en geen rekening te houden met in je ogen te wrijven of je glas wat onder de lipstick kan gaan zitten. Als ik die dag wel nog naar mijn werk moet, dan doe ik hooguit wat foundation op mijn rode plekjes en wat mascara, maar meer ook niet.

En zo kom ik dus mijn zomer ochtenden door. Ik hoop dat jullie dit artikel leuk vonden. Laat het me weten wanneer jullie willen dat ik ook een avond routine wil, of een ander soort routine. Bedankt voor het lezen!

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall