maandag 13 juli 2015

Berlijn '15

Zomervakantie. De paar weken vrij waarin je lekker op vakantie kan gaan. Voor mij is het dit jaar iets anders, omdat ik heb besloten te werken deze vakantie. Maar ik ben wel een paar dagen weggeweest, wat ik echt als super heb ervaren. Ik ben 4 dagen naar Berlijn geweest vorige week!

Ons hotel lag in de buurt Charlottenburg. Waarom het zo heet ligt denk ik aan het grote gebouw hier op de foto. Wat bij ons om de hoek lag. We waren om half 8 weg gegaan vanuit Nederland en kwamen zodanig op tijd aan, dat we alvast wat dingen gingen bekijken wat in de buurt lag.
Toen we een restaurant zochten kwamen we bijvoorbeeld dit soort mooie gebouwen tegen, waarvan ik eigenlijk nog niet weet wat dit is.
We hebben de eerste avond gegeten bij de Italiaan. En echt waar deze lasagne was heer-lijk! Echt super lekker.
De volgende dag zijn we naar Checkpoint Charlie geweest. De overgang van West naar Oost Berlijn. Daar was ook een 360 panorama doek te bezichtigen en daar zijn we dan even geweest.
Even lekker een kopje koffie bij een koffiehuis op de hoek bij de Checkpoint.
Wat een hoge gebouwen! Wel wat anders dan wat ik in mijn kleine stadje ben gewend!
Dit is dus als ik het goed heb het holocaust monument. Erg groot, met alleen maar grijze stenen. Tja, je moet het maar verzinnen.
En dan het herken punt van Berlijn. De Brandenburger Tor.
#SELFIE
Ik ben zo slecht met namen!! In ieder geval een mooie kerk. We zijn daar niet binnen geweest maar dit is één van de mooiste kerken die ik heb gezien en al ben ik niet zo'n fan van kerken, deze vind ik dus wel mooi.
De "Fernsehturm" oftewel de TV Toren. Je kan daar wel naar boven, maar hebben we uiteindelijk niet gedaan vanwege de tijd van die dag die nog hadden.

Mooie ingang van de Ubahn. De metro dus.
Ook dit vind ik best wel indrukwekkend! Het Bundestag. Het parlementsgebouw van Duitsland.
De Spree.
Uitzicht op de Spree vanaf een brug. We hebben later ook nog een rondvaart gemaakt met zo'n rondvaartboot, dat was wel even mooi om te zien en duurde niet al te lang.
En dan de laatste dag, we zijn na het ontbijt gelijk vertrokken en zijn naar het kamp Sachsenhausen geweest. 
Ik vond dit best wel eng om te zien. Het feit dat je weet dat hier weet ik het hoeveel mensen gestorven zijn, blijft iets wat je je gewoon amper kan voorstellen en geeft je toch een gevoel van.. ja hoe zeg je dat? 
Hier werden dus mensen neergeschoten die niet meewerkten en dat soort dingen. Tegen de muur aan staan en daar ga je. Het blijft gruwelijk!
En midden in het kamp stond dit hoge ding. Daar kwam dus al het rook van de gecremeerde mensen uit. Nu staat er een standbeeld voor als monument. Waar Joden tegenwoordig ook stenen neerleggen als eerbetoon.


Dit was dus even mijn reis in het kort, maar ik heb ook gevlogt, maar die komen later online!

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall