Social Media Icons

Top Nav

Wat te doen in jouw vakantie als je niet weg gaat?!

jul 26, 2013 2 comments

Er zijn heel veel kinderen die niet op vakantie gaan, omdat het niet kan vanwegen financiele redenen. Of omdat ze vanwegen andere redenen niet weg van huis kunnen. Of als je al op vakantie bent geweest en je hebt nog een paar weken over. Dan wil je je natuurlijk niet weken lang zitten te vervelen. Voor diegene die hier mee te maken hebben, heb ik hier een lijst met dingen die je kunt gaan doen in jouw vakantie. Zodat het toch nog een hele leuke zomervakantie is.


Deze spreekt eigenlijk wel voor zich. Je kunt natuurlijk lekker naar het zwembad gaan. Er zijn vast wel mensen die je kent die op dat moment ook thuis zijn. En dan kun je daarmee naar het zwembad gaan. Het leukste is dan om naar een buitenzwembad te gaan. Heb je die niet in de buurt. Zoek dan een buitenzwembad op, op het internet. En ga desnoods naar de andere kant van het land. Dan voelt het pas echt als een uitje!

Kun je niet weg, vanwegen bepaalde redenen, is er geen reden tot paniek. Wat wij vaak doen als het lekker weer is, en het is geen vakantie. Pakken we een paar grote plastic flessen, stoppen er water in, en spelen waterflessen-voetbal. Je haalt de dop van de fles af, en probeerd bij een ander met een bal zijn fles om te trappen. Diegene moet dan zo snel mogelijk de bal halen, en pas dan zijn fles weer recht zetten. En wie zijn fles als eerste leeg heeft is af. Door vaak de druk spuit het water dan uit de fles en zo wordt je ook nat. Je kunt het overal doen, en nadat je klaar bent kun je met het overgebleven water nog een watergevecht doen. Je ruimt de flessen op (MET DOP) en zo kun je ze weer inleveren voor statiegeld. Plezier gegarandeerd!

Heb je geen zin om met water te spelen, en ook geen zin om actieve dingen te doen. Dan ga je al gauw binnen tv kijken. Terwijl het topweer is. Wij hebben ooit een keer (toen voetbal erop was) een tv van ons buiten gezet. Met een verlengkabel, stond hij buiten, en daar hadden we dan stoelen neergezet. Als je er dan ook nog een dvd-speler aan aansluit, dan kun je wat vrienden uitnodigen die er zijn, en ga met zijn allen een film kijken.

Wat het ook erg goed doet in de zomer is midgetgolf. Gezellig met je gezin een potje midgetgolf. Vaak is het niet al te prijzig, en je hebt een hele middag wat te doen. En het is leuk voor alle leeftijden. Tenminste dat zeggen ze vaak.

Nou wordt Jeu-de-boules vaak op de camping gespeeld, maar het kan ook prima op een stukje gras. Achter in je tuin, of gewoon in een park. Je hoeft alleen maar zo'n setje te hebben. En als anderen ook zo'n setje hebben, kunnen die ook meespelen. Als het setje niet precies hetzelfde is.

Het enige wat je moet hebben, is een tent, en een tuin waarin de tent kan staan. Want als je niet weg kan, dan blijf je toch gewoon in je achtertuin slapen in een tent. Je neemt wat eten en drinken mee, je slaapspullen, en als je heimwee hebt kun je zo weer naar je huis. Ik heb het zelf ook wel eens gedaan tijdens mijn slaapfeestje, en dat was echt heel gezellig.

Hopelijk hebben jullie nu wat ideetjes gekregen wat je kunt doen in die weken, als je niet weg kan.

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier