zaterdag 16 april 2022

Studeren in een andere omgeving zoals die trendy tentjes

De momenten dat ik met het lekkere weer binnen in mijn studentenkamer zit en bezig ben met school hebben voornamelijk door de coronatijd zijn tol geeist. Ik kan het niet meer. Ik kan niet meer een volledige dag thuis zitten en mij focussen op school wanneer de zon schijnt. Weer terug dat gevoel dat je geen kant op kan en van 's ochtendsvroeg tot 's avondslaat op één plek bent en daar je leven zich afspeelt. Logischerwijze leek het mij verstandig om even een andere omgeving op te zoeken. Iets wat ik wel vaker doe. 


"Logischerwijze leek het mij verstandig om even een andere omgeving op te zoeken."

Vaak ga ik richting het Noorden en ben ik even een paar dagen bij mijn vader in huis, maar zoals nu ben ik nóg noordelijker en vermaak ik mij bij het huis van oa mijn moeder. Het probleem, of nouja niet per se probleem, maar eerder een issue in de planning, is dat ik dan vaak al daar heen ga voor een paar dagen, ik rijd niet even op en neer voor een dagje. Wat dus onhandig is in de weken dat ik gewoon doordeweeks naar school moet. Waarom heb ik het idee dat ik moet 'vluchten' naar de andere kant van het land om even uit mijn kamer weg te gaan en een andere omgeving opzoeken? Maar de grotere vraag is, kan het niet makkelijker?

De oplossing om de hoek


Afgelopen donderdag leek het mij wel een verstandige keuze om mijn soort van vakantie te combineren met schoolwerk. Ik ben nu immers in de buurt van Groningen, de grote studentenstad, ik heb vrij reizen doordeweeks en kan mijn auto dus lekker laten staan. Ik had thuis al een leuke tent uitgezocht waar je koffie kan drinken en kan gaan studeren en heb de bus gepakt naar Groningen. Eenmaal bij die koffiezaak heb ik mijn laptop gepakt en ben verder wezen werken aan een schoolopdracht terwijl ik even goed kon genieten van die heerlijke kop koffie die werd geserveerd. 

Het punt is alleen dat ik dit nooit echt eerder op deze manier heb gedaan. Hooguit dat ik eens in een koffiezaak zat en alvast wat foto's ging overzetten maar nooit echt heel bewust er naartoe gaan met het idee "Ik ga hier eens even studeren." Wellicht toch onbewust omdat er inmiddels toch een soort van stigma aan vast zit. Dat mensen het idee hebben dat het overdreven is om met je laptopje ergens te gaan zitten en daar aan het werk te gaan. Waar het vandaan komt? Laat ik het zo zeggen, ik kan werkelijk geen één tentje bedenken in de stad waar ik vandaan kom waar ik dit hierboven snel zou gaan doen. Ook is die gewoonte niet iets wat ik daar zag. Alsof het allemaal te snel gezien werd als 'fancy' gedrag en laat dat nou net iets zijn waar vaak op neer wordt gekeken daar. Fancy en Trendy is nog niet gevestigd in hun woordenboek.

Op vakantie deed ik het al sneller, in het restaurant van het hotel met je laptop op tafel en daar bezig met mijn social media content. Toen merkte ik al dat ik het heerlijk vond om even in een andere omgeving aan het werk te gaan. Dus wat hield mij toch tegen dat ik het niet eerder probeerde toen ik weer terug in Nederland was? Het antwoord is simpel, tegen die tijd mocht ik eindelijk weer vaker fysiek naar school, mijn andere omgeving werd mijn school. Tot ik nu op een punt ben waar zowel school als mijn kamer saai terrein is geworden en ik graag met dit weer op ee terrasje wil zitten of binnen in een koffietent en daar goed bezig ga zijn met school.

Productiever dan thuis?

Dan rest de vraag alleen nog, werk ik nou echt veel productiever als ik daar zit? Het grappige is dat ik het enorm inspirerend en motiverend vind wanneer ik anderen ook daar met hun laptop zie zitten. Net als dat ik op school ben heb ik de mentale druk dat ik niet zomaar even een serie of film daar ga kijken, maar liever net als hun ook daadwerkelijk goed bezig ga met school. Daarnaast vind ik het ook een fijn idee dat als ik daar echt goed bezig ga en de dingen afmaak, dat ik daar de deur uitga en kan denken 'Genoeg aan school gedaan, nu is het tijd voor vrije tijd.' en zodra ik thuis kom, dat ik ook niet meer aan school bezig hoef. 

Oftewel. Ik mag wel een speciaal potje sparen voor alle koffie's die eraan gaan komen want de aankomende tijd ga ik eens goed genieten van alle tentjes die ik nú wél in mij omgeving heb zitten (Het voordeel van verhuizen) en daar dit laatste halve jaar voor mijn stage begint even op de meest fijne manier studeren. 

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall