Social Media Icons

Top Nav

Eindelijk Enschede ontdekken!

jun 19, 2022 0 comments

Als je niet uit de buurt komt, kan het misschien zijn dat je er nog nooit bent geweest en misschien ook nooit zal komen. Wellicht omdat je nooit die kant op moet, of simpelweg omdat je niet weet wat de stad te bieden heeft. Zelf kom ik uit Drenthe of all places en studeer nu twee jaar lang in Enschede. Maar in verband met corona en de schooltijden had ik nooit eerder de kans om de stad echt eens te ontdekken, tot laatst.


Wat mij gelijk opviel waren de leuke kleine straatjes waar ik nog nooit eerder ben geweest. Normaal gesproken zaten we op het terras of even snel de grote winkels opzoeken, maar even in mijn eentje de zijwegen in had ik daar nog niet eerder gedaan. En dan zie je pas wat een karaktaristieke stad het is. Hier en daar wat "oudbollig" maar daardoor deste pittoresker dan je verwacht.

Het meest gezellig vind ik toch altijd het plein bij de kerk, oftewel de Oude Markt, midden in het centrum. Zoveel gezellig terrasjes om te zitten en eventueel een hapje en een drankje te doen. Gelukkig zat ik het afgelopen halve jaar in zo'n leuke klas dat we ook zeker van die terrassen gebruikt hebben gemaakt en de zonodige drankjes hebben genuttigd. Het voordeel van om 1 uur al klaar zijn met de lessen.


Het is wat het is, ik vind het echt gewoon heerlijk om plaatjes te maken van mooie of interessante gebouwen. Gelukkig heb je in Enschede er genoeg van.

Op de route van het centrum kwam ik dus langs mijn school. En aangezien het tweede pinksterdag was en de scholen dicht waren had ik alle ruimte om even een aantal foto's te maken zonder dat een andere student of docent midden in beeld liepen. Eerlijk, ik heb zin in volgend schooljaar, maar ik ga het wel weer enorm missen dat ik feitelijk nu maar één vol jaartje op school heb gezeten hier. Lang leven thuis school door het virus... En dus nu voor minstens een jaar lang vaarwel moet zeggen tegen de campus waar ik altijd heerlijk aan het werk kon.

Waar ik ook altijd heel goed aan het werk kan is de Coffee Fellows aan de kant van het station in het centrum. Lekker buiten zitten onder de afkap met een koffie en laptop op tafel. Gewoon daar zitten leren en geen afleiding van andere studenten, even zoned-out in je eigen bubbel.


Het was een heerlijk dagje, ik heb genoten van een ontbijt bij LaPlace. Nog een leuke outfit weten te scoren, nieuwe locaties in de stad ontdekt en ben met genoeg content weer vertrokken richting het hotel. Hierbij sluit in dit fotodagboek af, maar scroll nog iets verder naar onder waar ik nog een aantal foto's heb staan :)

Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier