Social Media Icons

Top Nav

Back to school: Hoe kom jij je eerste dag/jaar door?!

aug 17, 2015 0 comments
(Foto van mijn ex middelbare school)
Oh help! Het is weer zo ver. Ik ben een brugger! Ik ben klaar met mijn middelbare school, dus ik zit nu weer in de eerste. En dat blijft spannend. Maar wat pas echt spannend is, is van de basisschool naar de middelbare school gaan. Dat heb ik gelukkig nu achter mij, dus ik dacht, vandaag geef ik jullie wat tips hoe jij het makkelijkst jouw eerste dag en ja, zelfs jaar, tegemoet kan komen.


1. Zelfvertrouwen. Het beste wat je altijd kan doen is je zelfvertrouwen te laten zien. Blijf niet ergens verlegen in een hoekje staan. Maar zoek de mensen op. Laat zien dat jij er ook bent. Maar zorg ervoor dat je niet té opvalt. Want zoals we allemaal weten, als je maar een beetje te veel opvalt dan val je al snel in de categorie "die gaat gepest worden". Daarmee zeg ik niet dat je niet jezelf moet zijn. Want dat blijft het aller belangrijkst.

2. Jezelf zijn. Wat ik net dus even zei, is dat je jezelf moet zijn. Dit is de meest grote cliché wat er bestaat, maar dan ook het belangrijkst. Neem niet van te voren een idee hoe je wilt zijn. Ga niet helemaal uitdenken hoe jij bij de populaire kinderen kan komen, want al gauw ga je je daar niet fijn bij voelen omdat je weet dat je iets voorspeelt. Zoek je eigen soort mensen. Andere kinderen, met dezelfde interesses, dezelfde humor enzovoort. Want die zullen veel langer aan je zijde blijven, dan van die vrienden die je alleen hebt omdat zij veel coole vrienden hebben. Zorg voor je eigen veilige vriendengroep.

3. Iemand die je al kent. Je hebt vaak een grote kans dat je bij iemand in de klas komt zitten die je al kent. Er is dan niets fijner om dan alvast van tevoren af te spreken om samen naar school te gaan. Klinkt kinderachtig, maar ik kan mij herinneren dat bijna iedereen dat toen deed. Ik ook. Je bent niet alleen en als je iets niet weet, kan je het aan de ander vragen. En misschien kent die persoon ook weer een paar anderen waardoor jij sneller in gesprek met die personen komt en sneller mensen leert kennen. 

4. Te grote tas. Hoe vaak heb ik de afgelopen jaren wel niet gezien dat bruggers met een veel te grote tas op school komen. En dan bedoel ik vooral van die kleine jongens met hun enorme eastpack schildpadden rugzak. Daarmee bedoel ik, dat ze een enorme bult op hun rug meeslepen en krom lopen omdat het te zwaar of te groot is. Door het jaar heen zal je het wel merken, maar ik kan je nu al vertellen, al die boeken die hebt gekregen moet je echt niet allemaal tegelijk mee. Dus heb je ook niet zo'n huge tas nodig. En waar hebben wij anders kluisjes voor?

5. Gebruik je kluisje. Die vraag waar ik net mee ben geëindigd zal ik gelijk maar beantwoorden. Als het goed is, heeft iedereen een kluisje gekregen waar hij of zij zijn of haar spullen in kan doen. En dat is niet voor niets. Ik ken genoeg mensen die hun kluisje niet gebruiken en ik snap dat niet. Het scheelt je zoveel gewicht in je tas als je even een paar boeken die je voor of na de pauze niet meer gebruikt even in je kluisje stopt. En in de klas mag je geen jas dragen, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb liever niet mijn jas ergens hangen waar iedereen er wat mee kan doen. Dus ook daarvoor is je kluisje ideaal.

Dat waren mijn 5 tips voor deze keer. Heb je meer vragen, of wil je tips, laat het mij weten en dan zal ik misschien nog zo'n artikel maken waarin ik dan jullie vragen beantwoord. Een soort Q&A. Ik hoop dat jullie wat aan deze tips gaan hebben en veel succes dit schooljaar.

Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier