Social Media Icons

Top Nav

Penny boards. Waarom zijn ze nu zo'n hype?

mei 31, 2015 1 comments
Penny boards. Tegenwoordig zie ik ze nu overal. Simpel op straat, onder de arm tijdens het shoppen en zelfs lopen mensen er mee rond op school. Het is een hele hype geworden en ik vraag me dan af hoe en waarom? Daar probeer ik via dit artikel duidelijkheid over te krijgen.

Ze zijn in alle kleuren verkrijgbaar en zelfs toen aan de wielen zijn er verschillende kleuren. Gemaakt van plastic en wat metaal of ijzer (dat weet ik niet precies) en ze zijn zo klein en dun dat ik mij werkelijk af vraag hoe je in hemelsnaam op zo'n ding kan blijven staan en er niet zo 1 2 3 af valt. 

Vroeger had ik ook zo'n mini skateboardje, nu kom ik er dus achter wat dat werkelijk was. Een Penny board dus. Precies zo klein, van het zelfde materiaal dus blijkbaar had ik er ook zo één. Maar denk maar niet dat ik daar toen op kon rijden. Ik zal nog eens in mijn garage kijken of hij daar nog ligt.
Maar dan rest nog de vraag waarom zijn ze nu dan zo'n hype geworden. Tuurlijk kan je je dat afvragen met elke hype, maar elke hype heeft ook zo zijn redenen waarom iets zo leuk en bekend is geworden als dat het op dat moment is. 

Ik denk eerlijk gezegd dat die Penny boards zo'n hype zijn geworden door de hipsters. De mensen met de coolste kleding aan die doen wat ze zelf willen en leuk vinden. Dus ook op een kinder skateboardje spelen als ze dat willen. Een als een hipster dat op iets zet zoals een Tumblr of een Instagram, is het allemaal niet zo erg. Nee, het is juist cool.

Nu willen andere mensen dit ook gaan proberen en steeds meer mensen zien dit. Die willen ook zo'n Penny board proberen en spreken zelfs af om met elkaar de boarden. Nu kan je natuurlijk niet meer achterblijven. Als je hele vriendengroep het heeft, moet jij er ook één. Tuurlijk hoeft dat niet, maar je wilt het wel. 

En plots zien we iedereen op een Penny board. Overal Instagram plaatjes met hun Penny board onder de voet. Ja, nu is het leuk en mag je er van genieten. Maar er komt een moment dat hij weer ergens in je kast staat en dat je er nooit meer naar om kijkt. Bij mij was dat dus al tig jaar geleden.
Ik wil niet neerbuigend doen tegenover de mensen die wel zo'n board hebben. Ik bedoel, ik heb skaten ook altijd wel leuk gevonden. Alleen ik ben altijd zo bang met zo'n hype, dat je zoiets gaat aanschaffen omdat iedereen zoiets heeft. En daar gaat al je geld. Want goedkoop zijn ze niet.

Voor de mensen die oprecht dit leuk vinden om te doen, heb er vooral plezier mee. Al neem ik natuurlijk aan dat je dat allang hebt. En ik hoop dat je er niet mee gaat vallen. Ik durf het in ieder geval niet op zo'n klein ding.

Reacties

  1. Zelf heb ik een pennyboard, en het is super leuk om te pennyboarden!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier