dinsdag 24 februari 2015

Verslaafd aan Tumblr?!


Er zijn een heleboel sites waar je allerlei dingen op kan posten. Facebook, Twitter, Pinterest, Flickr en noem maar op! En ik heb ze allemaal. Maar op de meeste dingen zet ik amper er wat op. Je weet wel, je maakt een account aan, je zet er eerst even wat op en daarna kijk je er nooit meer naar. Nou gebruik ik Twitter en Facebook wel, maar die andere niet. En waarom? Ik heb zo mijn eigen verslaving. Naast Instagram heb je namelijk de site Tumblr. En het is me nu duidelijk geworden dat ik nu echt verslaafd ben!!

Mijn verslaving begon heel onschuldig. Ik maakte een account aan en via Weheartit zette ik er wel eens plaatjes op. Toen werd ik fan van iemand en ging een keer daarvan die hashtag opzoeken en daar ging het eigenlijk "mis". Ik kwam erachter dat er een hele fandom omheen zat van mensen die dus van dezelfde persoon fan zijn. En omdat je op Tumblr. heel makkelijk een extra Tumblr. pagina kan maken, maakte ik een pagina aan wat past bij de fandom. Dat alles is nu al 2 jaar geleden. En nog steeds blijf actief op die pagina.


Ik maak zelf ook veel foto's. Héél veel foto's. En ja die plaats ik ook wel op mijn Instagram accounts, maar dat is wat anders dan dat je hem ook kan delen op iemands anders pagina en dat je ook video's, links, gif's en verhalen kan plaatsen. Op Tumblr. kan dit allemaal wel.

Ik heb meerdere pagina's gehad of gewoon één pagina waar ik meerdere keer alles heb verwijderd en de naam heb veranderd. Maar dat waren dus meestal de pagina's met plaatjes van anderen. Nu heb ik een pagina waar ik alleen maar plaatjes op zet die ik zelf heb gemaakt. Dus gefotografeerd (En ja, ikzelf ben daar ook op te zien.). Niet dat ik echt reclame ofzo wil maken voor mijne maar als je me toch wilt volgen, dan moet je even hier op klikken!

Maar hoe weet je nou dat je verslaafd bent??
Ik dacht dat het met mij nog wel mee viel. Totdat ik me besefte dat ik elke keer dat ik wakker word, eerst snel mijn Tumblr. ga kijken of er nog leuke nieuwe plaatjes op staan of dat ik misschien nog meldingen heb (Dat iemand wat van mij heeft geliked, of gereblogd.). En dit checken doe ik zo ongeveer 20 tot 30 keer op een dag. Echt heel veel dus!

Wat ook een tik is, is bij mijn fan pagina nogal aan de hand. Als ik op internet iets nieuws zie van diegene, dan is het eerste waar ik aan denk of wat ik dan ook doe, is het plaatje op Tumblr. te zetten. En nee! Niet omdat ik de eerste wil zijn, en daardoor meer notes krijg. Maar omdat ik het zo snel mogelijk met andere fans wil delen. Via Tumblr. kom ik een heleboel dingen te weten, wat ik anders niet zou weten of zien. 

Dus als je dit doet, dan weet je eigenlijk al dat je een lichtelijk tot erge verslaving hebt aan Tumblr. Natuurlijk geldt dit ook voor andere Social Media, maar op dit moment telt dit bij mij, bij Tumblr. En heel erg is het ook niet. Ik heb wat te doen, ik leer nieuwe mensen kennen die dezelfde interesses hebben als jouw en ik kan wat ik heb gemaakt delen.


Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall