Social Media Icons

Top Nav

Elke dag & elk doel is er één | 30DC Dag 7

jan 8, 2022 0 comments

 We zijn een paar dagen verder en ik zit nu al in een tweestrijd met mijzelf en deze challenge. Wellicht dat ik toch even te veel hooi op mijn vork heb genomen door meerdere doelen te stellen. Het leven is al druk zat en gewoontes worden gebroken wanneer ik mij weer in een bepaalde omgeving omgeef. Maar ondanks dat ik sommige doelen inmiddels al heb laten wezen, denk aan de typische studenten dingen, gaat het best wel goed en wil ik de 30 dagen challenge zeker niet opgeven. 


Want zeker niet alles gaat slecht. Ik heb toch echt het thuis sporten weer op weten te pakken. Dagelijks 10 minuten lang krachttraining op een workout-matje. En buiten gaan hardlopen.Vorig jaar toen de sportscholen dicht waren ben ik daar echt mee begonnen en het was echt weer tijd om het op te pakken. Het concept van een summer-body en wachten tot de zomer er weer aankomt, is niet meer iets waar ik aan mee wil doen. Ik merk gewoon dat ik lekkerder in mijn vel zit wanneer ik veel sport en gezond eet. Het idee dat ik dit alleen maar doe om in de zomer er leuk uit te zien is niet meer de mindset waar ik mij aan wil houden. Want dan heb ik het idee dat ik het doe om anderen het te laten zien, in plaats van het voor mijzelf te doen. 


Wat betreft voeding probeer ik mij er zeker nog aan te houden. Maar met het tellen van calorieën ben ik toch maar weer gestopt. Ik merkte dat ik mij nu al binnen deze paar dagen ging irriteren wanneer ik het net wel of net niet red. En ik wil juist dit jaar mij daar minder mee bezig te houden. Ik had de doelstelling gemaakt om weer neutraal te kunnen eten, niet te weinig en niet te veel. Maar ik denk dat ik toch gewoon naar mijn lichaam moet gaan luisteren, wat wanneer ik meer of minder voeding nodig heb. De stress van het wel of niet lukken is niet iets wat ik er nu nog bij kan hebben, dus dat laat ik wezen voor wat het is. Alleen zal ik deze dagen er nog steeds wel rekening mee proberen te houden, dus we zullen zien hoe dat gaat.


Helaas heb ik mij nog niet helemaal kunnen houden aan de dagelijkse 1 uur leren. Het is nu nog kerstvakantie en ben juist meer aan het werk dan normale weken wanneer ik school heb. Op mijn werk leer ik al zoveel omdat ik werk op de klantenservice als verkoper en adviseur. Dus na een dag lang informatie in mij op te nemen, dan wil ik thuis lekker kunnen rusten. Dus dit wil ik aankomende week absoluut gaan oppakken omdat dan school weer begint.


Of de challenge compleet gaat lukken denk ik dus niet. Maar gewoon mij proberen te houden aan een aantal doelen dat kan nooit kwaad. Misschien red ik het niet om elke doel elke dag te behalen. Maar als ik al één doel voor elkaar krijg op een dag ben ik al blij. Al zijn het kleine stapjes, het zijn toch stapjes die uiteindelijk kunnen zorgen voor grote stappen op langer termijn.


Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier