Social Media Icons

Top Nav

Tijd om te beginnen! | 30DC Dag 1

jan 2, 2022 0 comments
De eerste dag van deze 30 dagen challenge. Een groot deel van deze maand bestaat uit het vinden van een balans qua voeding. Voor de eerste dag had ik alleen wat weinig keus in de ochtend want wij moesten nog boodschappen doen. Gelukkig had ik nog wat Griekse yoghurt uit mijn studentenhuis meegenomen en heb ik ergens in de kast nog wat cruesli kunnen vinden. De dag startte dus met een vezelrijk ontbijt van ongeveer 500 kcal.

Daarna was het tijd om boodschappen te doen voor de aankomende week. Ik heb flink wat yoghurt ingeslagen, havermout en genoeg zakken groenten. Dit om elke dag aan de 1500kcal te komen, maar er niet snel overheen te gaan. Thuis aangekomen hebben we lekker energiek de keuken compleet schoongemaakt zodat alles er in past. Omdat we zo druk bezig waren heb ik alleen even kort een volkoren keizerbroodje gehad en een kop zwarte koffie. 


Toen was het al snel tijd om te vertrekken. We zouden nog even langs familie gaan en daar hebben we nog een paar kleine snacks als nootjes gehad. En één 0% alcohol champagne glas gedronken. Oftewel, dat voornemen gaat nog wel goed. Eenmaal thuis heb ik mijn best gedaan op een gebakken groentemix met wat zoete aardappelstukjes, wat saus en een beetje geraspe kaas. Een voedingrijke maaltijd van zo'n 550kcal. Prima maaltijd en het door het grootte volume aan groente vult het enorm!
Deze dag was het eerder een beter iets-dan-niets gevalletje. Het was al erg laat, maar ik wilde niet gelijk de eerste dag de workout skippen. Dus ik heb nog heel kort de sportkleding aangetrokken en een 10 minuten kracht workout gedaan. Totdat mijn zusje begon te bellen dat ze graag wilde gaan slapen. Vooruit dan maar. Morgen weer een dag. En daarnaast elke 10 minuten zijn er 10 meer dan dat ik gad besloten om het niet te doen.

Momenteel wil ik mij echt gaan focussen op de krachttraining. Dit omdat ik weet dat de cardio sowieso wat lastig wordt omdat het koud buiten is en ik binnen geen cardio apparatuur heb. Oftewel ik moet het van de workouts op het matje hebben en goed letten op mijn voeding. Ik ben heel erg benieuwd hoe mijn lichaam gaan reageren op deze manier van trainen en eten. Yep, meer kracht en meer eten!

Vanaf morgen weer gaan werken, dus weer een andere routine dan weekend of een dag thuis school. Maar gelukkig heb ik daar op verschillende vlakken rekening meegehouden! 

Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier