Social Media Icons

Top Nav

30 dagen nieuwjaars challenge!

jan 2, 2022 0 comments

 

Voornemens 2022

Gelukkig nieuwjaar iedereen! Het is weer tijd voor de goede voornemens en als je mij een beetje kent weet je dat ik daar van houd. Het hele jaar door heb ik weer goede voornemens en probeer het uit. Puur om te kijken wat werkt voor mij! Dit jaar wil ik een maand lang mijn goede voornemens heel serieus nemen. En hopelijk blijven deze gewoontes hangen. Voor elk voornemen heb ik wel een goede reden waarom ik hier echt mee moet beginnen, dus let's go! 

Ik zal in dit artikel even vertellen over mijn voornemens. Maar ik ga dus elke dag foto's maken van hoe het gaat, wat ik heb gegeten, hoe ik een 'workout' heb gedaan en hoe mijn ervaring is met het stoppen van dingen. 

Stoppen met roken:
Ik denk dat ik hier niet heel veel uitleg over kwijt moet. Het is duur, een enorme gewoonte geworden en in plaats van te werken aan mijn stressbestendigheid zie ik het als vervanging van. Dat het slecht is voor je conditie is voor mij dan weer niet echt van belang, omdat mijn conditie nog altijd beter is dan de gemiddelde bankzitters, maar het is een positief bijkomend effect.

Geen alcohol drinken:
Ik woon in een studentenhuis. Feestjes zijn er gewoon. En het weekend staat er ook meestal een fles wijn op tafel. Maar mij leek het wel interessant om mee te doen aan dry january. Een maand lang geen druppel alcohol drinken. Moet niet zo lastig zijn aangezien ik voor mijn studententijd bij een jaar lang geen alcohol heb gedronken omdat ik bezig was met afvallen. Dus ik dacht, als ik toch deze maand gezond bezig ga, laten we dit er dan ook maar bij doen.

1500 kcal eten:
Deze kan twee kanten op. Aan de ene kant zullen mensen dit lezen als, 'Je hoeft niet meer af te vallen, dus waarom minder eten?' en dat snap ik maar. Maar waar het bij mij er juist om gaat is dat ik juist een balans ga weten te vinden. Bij is het vaak, of te veel eten of te weinig. Onbewust. En daardoor kom ik de laatste tijd steeds in het jojo effect te zitten. 1500 kcal is voor mij op dit moment denk ik een mooi aantal. Door het bij te houden zie ik precies wanneer ik wat moet gaan minderen/anders eten. Maar vooral nu voor mij dat ik zie dat ik nog wel wat meer kan gaan eten en weten dat dat oké is.

Dagelijkse workout:
Nu dat de sportscholen dicht zijn ben ik helemaal mijn routine kwijt. Dat jojo effect waar ik het net over had, is puur ontstaan doordat we telkens de sportscholen dicht zijn. Ik woon ik een 25m2 kamer. Als ik binnen daar ga sporten ruikt mijn hele kamer naar zweet. Als ik nu buiten ga sporten, licht er soms ijs en is het stervens koud. Wat moet je dan? De motivatie is compleet weg. Ik beweeg nog amper, want ik heb online les thuis. En op merk werk zit ik aan een bureau de hele dag. Het voornemen van deze maand is dan ook om meer te wandelen buiten. Of echt het hardlopen buiten weer op te pakken. Daarnaast moet ik mij er toch overheen gaan zetten en het thuis op een matje workout weer gewoon te doen. Tijd om de geurstokjes in te slaan!

3 liter water drinken:
Mijn huid is compleet van slag nu in de winter. En doordat het niet warm is buiten, ben ik veel minder geneigd om veel te drinken. Waardoor het resultaat is dat ik een uitgedroogde huid heb, veel ontstekingen als puistjes etc en er gewoon moe uitzie. Daarnaast merk ik ook dat is steeds vaker honger heb. En na wat eigen onderzoek, ben ik tot de conclusiem gekomen dat elke keer als ik dorst heb, ik denk dat ik honger heb en eigenlijk eerst een glas water naar achteren zou moeten kiepen. Als het goed is zou dit moeten het moeten gaan verhelpen. En een extra bijkomend effect, is dat je vetpercentage van je lichaam ook sneller wordt gereduceerd. Dus laat die spieren maar naar voren komen!

Uur iets leren:
Tot slot heb ik mij voorgenomen om elke dag minstens een uur te nemen waarin ik iets wil leren. Zo wil ik heel graag mijn Frans verbeteren, goede cijfers op mijn schooltentamens scoren en hopelijk ooit worden gezien als videospecialist op mijn werk. Het doel van 2022 is dan ook om heel veel kennis in mij op te nemen dit jaar. En daarom is dit zeker een voornemen waar ik een gewoonte van wil maken. Daarom elke dag een uur gefocust zijn op iets wat je wilt leren lijkt mij een verstandig idee!


Je leest het al. De voornemens hebben veel te maken met gezondheid, maar ook met kennis. Ik heb het idee dat 2021 een jaar was waarin ik vanalles heb geprobeerd. Moest wennen aan het studentenleven. En voornamelijk mijn eigen ritme weer moest vinden. Aankomend jaar moet een jaar worden waar ik alles weer op een rijtje heb. Waarbij ik weet hoe ik mijn tijd het beste kan indelen en kan besteden. Een jaar waar ik echt duidelijke progressie ga maken op verschillende vlakken. En waar ik weer motivatie heb om door te gaan. 

Aankomende 30 dagen deel ik mijn ervaringen. Laat ik weten hoe ik mij voel en wat ik lastig vind. Maar ook tips voor lekkere gezonde maaltijden doordat ik ga delen wat ik eet. En hopelijk geef ik jullie ook hierdoor wat motivatie om 2022 goed te beginnen!

Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier