vrijdag 6 september 2019

Instagram tips om jouw fotografie portfolio account te laten groeien .

Het hebben van een Instagram pagina, met name één die je graag wil laten groeien is al lastig zat. En er zijn al talloze blogartikelen online over hoe je meer volgers kunt krijgen. Maar meestal is dat gericht om mensen die zelf een influencer willen worden, met merken samen willen werken en zichzelf als persoon willen promoten. Maar in dit artikel wil ik mij richten op de echte professionals, mensen die weten hoe ze mooie foto's moeten maken maar nu nog te weten moeten komen hoe ze hun werk op Instagram kunnen promoten. Want tegenwoordig wordt elke fotograaf wel op Instagram opgezocht en dan moet je eerste indruk en de indrukken daarna natuurlijk wel van hoog niveau zijn.


Creëer een feed
Belangrijk is om je pagina er mooi uit te laten zien. Dit kan je doen door één bepaalde soort  bewerking te gebruiken, iets wat enorm fijn en mooi uitziet bij reisfotografie. Je zou ook kunnen gaan voor een kleurenpalet, zodat alles één geheel blijft houden, maar aangezien fotografen vaak per shoot een andere bewerking hebben, is het tijd voor het kiezen van een niche. Ben jij iemand die veel portretten schiet en zo af en toe een evenement, zorg er dan voor dat je pagina volstaat met portret foto's. Daardoor zien mensen gelijk wat voor soort account je bent en dan is je feed feitelijk "portret" en kan je zoveel verschillende bewerkingen uploaden als je zelf wilt.

Tags en Taggen
Om je pagina te laten groeien moet je wel mensen hebben die jouw content ontdekken. Daarvoor zijn de tags en het taggen van mensen ideaal. Er zijn talloze accounts die portretten van fotografen promoten, maar het zijn ook perfecte accounts om te taggen, zowel in de foto of als hashtag in de beschrijving. Vele mensen zoeken vaak die hashtags op of ze zoeken bij dat account tussen de getagde foto's. Daardoor zullen je foto's eerder ontdekt worden, krijg je meer likes en als ze de foto tof vinden zijn ze eerder geneigd je account te bekijken en je wellicht te gaan volgen. Over het algemeen kan je 30 hashtags toevoegen, gebruik dan ook de 30 hashtags, zie het als een lot voor de lotterij, als je 30 gratis krijgt, waarom zou je er dan maar 10 aannemen. Wat betreft het taggen kan je gaan van de 8 tot 11 tags.

Favoriete accounts :
@portraitsnl
@portraitvision_
@portraitpage
@portrait.unit

@portraitmood
@moodyports
@moodygrams


Reageren bij anderen
Het klinkt zo simpel en dat is het ook, ga kijken bij de tags zoals die hierboven staan en reageer op de foto's die je ziet.Mensen kunnen het enorm waarderen, meer dan een like en ook daardoor zullen ze eerder naar jouw pagina gaan en vaak ook even een reactie achterlaten en misschien gaan ze jou wel volgen. En onthoud, des te meer reacties jij krijgt op je foto des te hoger jij komt te staan in het algoritme oftewel, je zult eerder zichtbaar zijn bij al je volgers en dus nog meer likes en reacties krijgen. Het algoritme is op zich zelf staand al een artikel waard, wat jullie dus ook snel te lezen krijgen!

Locatie toevoegen
Iets wat enorm goed werkt voor fotografen is het toevoegen van een locatie bij het uploaden van de foto. Mensen die op locatie zoeken zijn over het algemeen mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in het bekijken van de locatie, wellicht omdat ze misschien daar heen willen en willen kijken of het de moeite waard is, of mensen die in die omgeving wonen en geïnteresseerd zijn in foto's die daar zijn gemaakt. Als jij vaak op bepaalde locaties foto's maakt zul je ook sneller mensen hebben die je gaan volgen omdat ze het leuk vinden om foto's van die locatie te zien. Plus, mensen uit die omgevingen waar je vaak komt zijn dan ook gelijk je potentiële klanten.

Samenwerken met fotografen en modellen
Het laatste wat ik jullie deze keer wil meegeven als tip is samen te werken met mensen die ook actief zijn op Instagram. En vooral het samenwerken met fotografen en modellen is een ideale manier. Je kan elkaar weer gaan taggen, je werk komt op verschillende accounts te staan en meer mensen zullen geïnteresseerd raken in je werk en uit nieuwsgierigheid gaan kijken op je account en dus ook weer je misschien gaan volgen!

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall