woensdag 26 juni 2019

5 Netflix series die je móet zien!

Met dit warme weer kan je twee dingen doen als je een dagje vrij hebt, lekker naar buiten gaan en genieten van de zon of lekker cool thuis zitten met de airco aan. Ik kan dan echt genieten van het binchewatchen van een serie en dat doe ik dan ook regelmatig. Dus voor vandaag dacht ik, laat ik eens een leuk lijstje opstellen met de series waar ik zeker van heb genoten en jou misschien wel aanspreken om te gaan kijken!


Stipt bovenaan staat bij mij op het moment "Chilling Adventures Of Sabrina". Het wordt geschreven en geproduceert door dezelfde man als die van Riverdale, waardoor het gelijk dezelfde filmstijl heeft, iets wat mij gelijk een goed gevoel gaf over de serie bij de eerste aflevering, omdat ik die van Riverdale simpelweg erg interessant vind. Feitelijk is deze serie een "Horror" variant op de vroegere serie "Sabrina the teenage whitch".

 Het gaat erover dat Sabrina 16 wordt en een keuze moet maken tussen haar mensenwereld of de donkere heksenwereld, dit omdat ze half mens, half heks is door haar ouders. En hoewel ik het niet verwacht had dit te zeggen, maar wel moet omdat Riverdale op het moment nou niet zo geweldig meer is, kan ik je vertellen dat Sabrina echt al 2 seizoenen keihard een goede serie neerzet, met interessante verhaallijnen. Als je een beetje houd van de duivel, demonen en heksen dus is dit zeker een absolute aanrader!

Ik moet toegeven dat ik de serie nóg niet uit heb gekeken, maar dat is puur door gebrek aan tijd. Maar toch wil ik hem in dit rijtje zetten omdat ik het echt wel een interessante en leuke serie vind om te kijken. Het gaat over een aantal kinderen die allemaal op dezelfde dag zijn geboren terwijl hun moeder de dag ervoor nog niet eens zwanger waren, een aantal zijn geadopteerd door een één of andere gek of wetenschappers, het is maar hoe je er naar kijkt, maar ze zijn samen gebracht omdat ze stuk voor stuk bijzondere krachten hebben. De jongste is al jaren spoorloos en er wordt op hem gejaagd, uiteraard wilt de rest hem allemaal beschermen...en verder ben ik dus ook nog niet in het verhaal en zul je toch echt moeten gaan kijken.
Ontdanks dat het maar één seizoen is, is het absoluut de moeite waarc om de serie te gaan kijken. Al is het maar om er van te leren. Deze serie is gebasseerd op een waargebeurd verhaal waarin een nieuwe vlam al na 2,5 week haar echtgenoot is en de vrouw gespeeld door Connie Britton, erachter komt dat de man niets meer doet dan manipuleren, bedriegen en alleen maar op geld uit is en uiteindelijk door een dramatisch gebeurtenis...ja haha, we gaan niet spoilen natuurlijk. 

Dat alles daadwerkelijk gebeurd is geeft het allemaal net dat extra interessante randje, want als je de serie zou kijken zal je al snel kunnen zeggan dat het wel heel onrealistisch is allemaal, trouwen na 2,5 met blijkbaar een psychopaat en dan dat dat einde. Maar dan moet je je blijven herinneren dat het daadwerkelijk al allemaal gebeurd is en het leert je echt goed te kijken naar de rode vlaggen, iets waar je in je eigen leven nog wat aan kan hebben.
Laten we er ook even een wat luchtere serie aan toevoegen. En wat vind ik het toch jammer dat het laatste seizoen alweer afgelopen is, wetend dat ze geen nieuwe seizoenen meer gaan maken. Maar als je het nog niet gezien hebt, heb je 4 seizoenen om lekker weg te kijken. Unbreakable Kimmy Schmidt gaat over een vrouw die eindelijk is bevrijdt uit de bunker waar ze jaren lang met een aantal (4/5 geloof ik) andere meiden opgesloten heeft gezeten nadat ze als kind ontvoerd was. Nu is ze vrij en kan ze eindelijk de wereld ontdekken, nouja New York dan. En hoewel dit alsnog vrij dramatisch klinkt, qua vrolijkheid, humor en manier van filmen heeft het echt wel een Fuller House gehalte.
En als we het dan toch over Fuller House hebben. Dit is de spin-of van de vroegere serie Full House. Althans, is het eigenlijk wel een spinoff? Het is in ieder geval geen remake, want vrijwel alle acteurs die erin spelen, spelen dezelfde rol als ze 30 jaar ervoor hebben gespeeld, laten we zeggen dat ze gewoon een 21 jaar lang durende pauze hebben gehad. Waarbij ze bij Full House 3 mannen hadden die de drie dochters op gingen voeden nadat de moeder was overleden hebben we nu die twee dochters met het buurmeisje (De Olsen Twins zijn al 4 jaar lang niet van de partij) die de drie jongens opvoeden, nadat vader is overleden. En dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot met al die kinderen in huis en oude en nieuwe liefdes om te hoek komen kijken.

Op dit moment is het wachten op de 5e en laatste aflevering van Fuller House. Ongeveer 32 jaar nadat de eerste aflevering van de hele reeks is laten zien op televisie zeggen we gedag tegen de Tanners, de Giblers, de Gladstones en de Katsopolis familie. - Helaas heb ik al afscheid moeten nemen van mijn favoriete karakter Becky, aangezien één van mijn favoriete actrices Lori Loughlin is ontslagen voor het laatste seizoen, dit in verband met het grote Universiteit Fraude Schandaal...
Maar al met al kan ik niet wachten tot het nieuwe seizoen te zien is.

Dit zijn om dit moment de "Netflix Originals" die ik persoonlijk heel leuk vind om te kijken en wellicht heb je er iets tussen zien staan wat jij zelf wel interessant lijkt om te zien.
Heb jij nog goede tips voor series die te bekijken zijn op Netflix? Laat het weten bij in de reacties.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall