dinsdag 20 maart 2018

Photostory #5 | Stage lopen bij de Clipjesfabriek

Eerste indruk is belangrijk. Maar om er wat over te schrijven gaat soms net te snel. Ik loop nu sinds februari stage bij de Clipjesfabriek en hoewel ik er al eerder iets over wilde schrijven denk ik dat de tijd nu rijp is. Anderhalf maand is alweer voorbij en wat heb ik ontdekt en hoe gaat het nou allemaal?


De Clipjesfabriek is een videobedrijf wat zich gevestigd heeft in Almere. Een plek waar ik samen met 13 andere stagiairs en een groep vaste leiding elke dag naartoe reist om te filmen, te editten, animeren en zo af en toe fotograferen. Een plek waar ik veel mag leren en ook al veel heb geleerd.

De eerste week was toch best bijzonder. Om elkaar wat beter te leren kennen en mensen buiten het bedrijf erachter te laten komen wie wij eigenlijk zijn, hebben de stagiairs een intro video over zichzelf moeten maken. Met alle vrijheid! Hieronder staat mijn intro video en als je naar het kanaal gaat waar deze video op staat zul je ook álle andere stagiairs kunnen bekijken met hun intro video.


En niet alleen dat! Om ons net even wat sneller voor te stellen hebben we ook nog een mooie en grappige groepsintro gemaakt. Iedereen had wel gelijk in de eerste week een aantal typische dingen laten zien en dat konden we mooi gebruiken. En choreografisch gezien vind ik het echt gaaf wat we hebben gemaakt. Naast de leuke toevoeging wat betreft de audio. Ik heb echt een stelletje creatievelingen met humor om mij heen.


(Voordat je denkt, goh Tessa, ook hier weer op de Thumbnail, it waan't me okayy!)

Maargoed. Hoe gaat het nou? Ik durf volmondig te zeggen dat ik enorm blij ben met waar ik terecht ben gekomen of beter gezegd, waar ik ben aangenomen. Ik heb al voor veel projecten dingen mogen filmen, bewerken en bedenken. Ik zit nu bij een bedrijf wat een fijne afwisseling heeft van serieuze video's met diepgaande verhalen, tot gekke, maar interessante vlogs. 

Snel gaat het zeker! Voor je het weet zit je alweer op een kwart van je hele stage en binnenkort denk ik precies hetzelfde, maar dan, goh.. we zitten alweer op de helft. Ken je dat moment dat je denkt "Ik wil graag dat het zomervakantie is, maar ik wil niet dat deze periode eindigt.." ? Dat heb ik nu een beetje. Maarrr lieve mensen, er komt nog een heerlijke eindbeoordeling aan voor mijn school, dus we gaan deze maanden er nog even wat moois van maken!

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall