zondag 11 maart 2018

Hoe bewerk ik mijn Instagram foto's / selfies?


Een video gaat soms net te snel en het veranderd continue, dus vandaag een artikel over hoe ik mijn Instagram foto's, maar voornamelijk mijn selfies bewerk met behulp van een paar apps. Zoals je ziet, ziet mijn foto er verre van neutraal uit en ik houd van een heftige bewerking ervan. Dus vindt je dit effect/filter/bewerking nou mooi? Lees en kijk vooral snel verder.


Nieuwe mobiel is in da house! Dus ik heb weer alle ruimte om even alles goed geordend te houden. Maar iets wat ik al drie jaar had om mijn eerdere mobiel was het mapje fotografie. Gewoon alles bij elkaar zodat je ook niets vergeet en sneller te werk kan gaan en niet telkens hoeft te zoeken waar alles staat. Ik gebruik als apps eigenlijk 4 standaard apps. Mijn camera natuurlijk, VSCO voor de filters en kleuren en eerste bewerking qua licht voor zoverre het kan. Daarna Snapseed om eventueel bepaalde kleurrijke onderdelen zwart-wit te maken en tot slot de Instagram bewerking tools.
Zodra ik VSCO Cam open zie je gelijk dat ik nog niet zo veel foto's erin heb staan. Ja, dat heb je nou eenmaal met een nieuwe mobiel. Maar wees gerust, voor je het weet staat deze vol. Maar ik vind het super prettig om alleen mijn Instagram foto's naast elkaar te hebben zodat ik een beetje kan zien of de nieuwe foto past bij mijn Instagram feed.
Over het algemeen valt het nog best mee met wat ik allemaal op deze app doe. Het grote verschil is de filter. Ik gebruik namelijk de HB2 op zijn maximum. Deze zorgt ervoor dat donkere plekken ook echt donkerder worden en lichtere plekken lichter, zonder dat er echt veel contrast bij komt, wat fijn is aangezien ik niet heel erg van de contrast functie houdt, maar wel graag contrast wil hebben.. hoe leg ik dit uit zonder vaag te klinken? 

Maar de filter doet dus een hele hoop. 
Daarnaast zorgt hij voor een prachtige diepblauwe kleur, maar behoudt toch de kleuren van de huidskleur en voegt zelfs meer kleur toe. Waardoor mijn oranje haar juist heel mooi uitkomt.
Dan is het nog een kwestie van een kleine aanpassing bij de belichting, want hoe lichter de foto beste meer het contrast verdwijnt en soms heeft de filter een negatief effect op een bepaalde foto wat betreft belichting dus pas ik het hier in daar wat aan. Dus zoals bij deze gewoon een klein beetje minder.

Zoals ik net ook al aangaf geeft de filter best wat saturatie erbij. Om het niet te dramatisch en onrealistisch te houden haal ik dan vaak nog wat saturatie eruit. Dit verschilt per foto heel erg, omdat niet elke foto zoveel kleur heeft als de ander.
Dit is dan hoe de foto eruit ziet. Je zou kunnen zeggen dat de foto klaar is. Toch wil ik dat mijn feed en foto's eruit springen. En wat is mijn manier daarvoor? Highlights omhoog. En nog wat kleine dingen die je allemaal kan doen op Instagram.


En dan krijgen we dit. De functie helderheid omhoog (Niet te verwarren met belichting), die ervoor zorgt dat ik nog wat meer contrast krijg, maar automatisch op de plekken waar Instagram denkt dat het nodig is, ik krijg daardoor een mooie gloed, vooral mijn haar en alles lijkt net wat scherper.

Ook gaan dus de highlights omhoog wat ik net aangaf. Mijn gezicht wordt wat lichter, wit wordt nog witter en de foto is naar mijn mening wat minder plat.

Dus dat is hoe ik mijn selfies bewerk. Benieuwd hoe ik mijn Instagram foto's maak? Binnenkort komt er een video op mijn kanaal daarover! YouTube Kanaal Maar voor nu hoop ik dat dit interessant genoeg was en wellicht deel ik nog wel eens hoe ik mijn reisfoto's bewerk of nog leuker, portraitfoto's via Adobe Lightroom. 

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall