vrijdag 9 maart 2018

Back to the 90's fashion trends!

@tesphotographs on instagram

Het is geen tijd om stil te staan! De temperatuur laat het niet toe! Het vriest, gevoelstemperatuur is vaak nog kouder dan het daadwerkelijk is en die prachtige korte mouwen shirtjes die je hebt gekocht dit jaar mogen weer terug de kast in. Het is weer tijd om nieuwe winterkleding aan te schaffen en dan kom je tot de conlusie dat die doos met kleding van vroeger die je ergens nog op zolder hebt staan met al je oude kleding uit de jaren 90, toch best wel weer eens van pas gaat komen.Ik zal liegen als ik zeg dat ik spreek uit ervaring. Okee, ik kan mijn 90'er jaren kleding misschien nog wel terugvinden, maar ik denk niet dat zo'n rompertje nog zal passen. (Het ironische feit dat ik laatst zo'n romper hebt gekocht en iedereen het weer gebruikt als handig kledingstuk voor onder de kleding, we nemen de trend wel héél serieus.) Maar ik kan je zo uitleggen waardoor het mij zo enorm opvalt.

Ik zie de leukste trends voorbij komen en ik wil er heel wat bespreken, maar aangezien ik geen fashion expert ben wil ik graag even onderbouwen waarom ik nu echt zeker weet dat we weer 30 jaar terug in de tijd gaan en waarom ik het zo ontzettend leuk vind!

Misschien ken je dat moment wel, je kijkt een oude serie en kan er niet fatsoenlijk naar kijken vanwege de vreselijk oude outfits waar iedereen er niet uitziet naar jouw mening en je kan maar niet begrijpen hoe mensen er in die tijd uit hebben kunnen zien. Well, take notes people! Die oude series die we allemaal nog kennen hebben de outfits van nu! Ik ben groot fan van de serie Full House en Friends. Beide series deels opgenomen in de jaren 90. En waarbij ik nog een paar jaar geleden dacht (Voornamelijk met Friends, want dat was het enige wat hier in NED nog aardig vaak op tv te zien was.)  dat men zulke lelijke kleding aan hebben. En nu? Het zou zo in deze tijd opgenomen kunnen zijn wat betreft de mode! Oftewel, we kunnen nu de outfits dragen van onze favoriete 90'er jaren tv karakters. Of in ieder geval, geïnspireerd op!

Maar waar heb ik het nu over? Ik kan begrijpen dat er nu mensen zijn die dit lezen, misschien nog net weer wat jonger zijn dan mij, of misschien wel rond dezelfde leeftijd, maar echt totaal niet geïnteresseerd zijn in dat soort series en die ook geen idee hebben van de vergelijkingen. Nou daar komen ze hoor!Denim, oftewel Spijker.. is niet meer weg te denken, vroeger niet en nu ook zeker niet! Maar is het je opgevallen die hoge spijkerbroeken? Bijna of letterlijk tegen je navel aan. Denk dan maar niet dat dat zo mooi modern bedacht is, want je hebt het mooi mis. Zoveel als vele trends zijn er veel terugkomende kledingstukken en deze hoge spijkerbroeken zul je toch zomaar eens kunnen tegenkomen in één van je ouders fotoboeken van vroeger. 

Ik ben er allemaal blij mee met het feit dat ze terug zijn. Want hoevaak zitten mensen wel niet te wijzen aan zijn of haar broek omdat de broek zowat van de kont glijdt. Dat probleem zul je hier niet bij hebben en het zit ook gewoon heerlijk. Wel moet ik zeggen, ondanks dat ik het er superleuk uit vind zien, snap ik niet zo goed waarom er van die korte pijpen onderaan erbij zitten.. Ik doe een lange broek aan omdat ik het dan koud heb anders, dan heb ik geen zin in koude enkels.

Typisch, weer die broek. Maar nu gaat het om die blouse die ze er boven draagt. Ik draag al jaren lang dat soort houthakker blozen, maar ergens voelde het toch alsof ik er bij liep als een, ja omschrijven kan ik het eigenlijk niet. Maar ik vind ze gewoon fijn om te dragen en leuk eruit zien. Totdat ze helemaal hip waren en zeker in combinatie met die broek, ik had dus geen nieuwe nodig. 

Dat bedoel ik dus met een oudere serie kijken en zien dat je zowat dezelfde outfits draagt als vroeger. En jee!! Het is nu absoluut geaccepteerd, dat wil niet zeggen dat als je dat al eerder droeg dan de trend, dat je altijd al hip was geweest, nee.. je droeg gewoon een stijl van jaren geleden en nu loopt iedereen erin. Maar goed, dat neemt niet weg dat je geen nieuwe kleding meer nodig hebt! Ook leuk toch?!
En voor als je het nog niet wist, ja, ook de Dr Martens zijn niet alleen van deze tijd. De jaren 90 zitten er vol mee, van effen kleuren tot de leukste bloemetjes stof. Mijn eerlijke mening hierop? Ik heb een gruwel gehad voor deze schoenen. Maar dan ook echt een énorme gruwel. En nu? Dat zal dan wel het bijzondere van een hype zijn, vind ik ze echt superleuk. Zelf heb ik ze niet, maar ik snap absoluut waarom iedereen ze zo leuk vind. Stevige schoenen in alle soorten en maten en passen bijna overal bij. Classy, stoer, casual. Ja, ze mogen nog wel even blijven.
Last but not least wat we niet vergeten moeten zijn de croptops. Een soort shirt waar de gemiddelde Nederlander maar beter niet in moet lopen, maar als je er toch het lichaam voor hebt dan is het echt superleuk te combineren met de hoogzittende broeken, spijkerjasje zoals hierboven of gewoon met een leuk rokje eronder. 

Zo zie je maar weer, je ouderes liepen vroeger echt niet rond met hele gekke kleding rond. Je moet de kleding alleen respecteren en dat hebben we met zijn allen gedaan en zie hier er zijn weer een boel outfits die we kunnen toevoegen aan onze outfit keuzes. 

Welke trend zou jij graag terug willen zien komen?

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall