Social Media Icons

Top Nav

Fotograferen bij het gouden uur (Goldon Hour)

dec 8, 2016 0 comments
Het Gouden Uur, of beter bekend in het Engels, het Goldon Hour. Een tijdstip op de dag waarbij de zon onder gaat en het de meest mooie plaatjes op levert. Maar waar moet je nou op letten? 


Ik ben zelf naar buiten gegaan om jullie te laten zien waarom dit nou zo'n fenomeen is, in het fotografie wereldje. Hierbij leg ik uit waar je aan moet denken en wat het nou precies is. Geen tijd om video te bekijken? Geen probleem, waar is een blog anders voor?
Zoals ik net al aangaf, het is het uur van de zonsondergang. Hoe later in het jaar, hoe eerder het uur begint. Zo heb ik deze foto's al om half 5 gemaakt. Oftewel prima te doen overdag. Dit zal in de zomer alweer lastig te zijn. Tenzij je heel vroeg wilt op staan of toch liever erg laat naar bed gaan. Aan jou de keus. Maar zo in de herfst/wintertijd zijn de tijden prima te doen.
Het is de mooie oranje gloed, met de prachtige kleuren in de lucht die het doet. Het mooiste is natuurlijk als er veel wolken in de lucht zijn, want zoals je hierboven ziet, het kan er nogal saai uit gaan zien. En daarbij, de weerkaatsing van het licht op de wolken is echt iets wat je niet wilt missen.
Zelf denk ik dat je beter kan gaan voor de mooie silhouetten oftewel lage iso en hoge sluitertijd. Daarmee zie je de mooie kleuren een stuk intenser en is je silhouet goed scherp. Persoonlijk houd ik van een mooie scherpte diepte, waardoor ik mijn diafragma laag houdt, maar ik kan ook goed begrijpen dat je juist door dat silhouet alles graag even scherp wilt houden. Dan moet je net even de balans vinden met de sluitertijd.
Een optie waar je ook nog voor kan gaan, is flitsen. Ik heb hier mijn standaard flits gebruikt wat vast op de camera zit. Waardoor het bankje toch belicht is, of in ieder geval je ziet wat het is. De flitser kan het licht niet oplichten dus houdt je de intensiteit. 

Het mooie van dit uur is dat je het voor allerlei soorten foto's kan gebruiken. Nu heb ik dan alleen landschap foto's gemaakt, maar denk ook aan mooie bruiloftsfoto's, modelfoto's, auto foto's en nog veel meer onderwerpen die met een achtergrond als dit, iets speciaals kan toevoegen.

Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier