dinsdag 13 december 2016

Ben jij ook zo'n harde avond en nacht werker?

Het is gek. Hoewel je alle nachten hebt om te slapen en je overdag eigenlijk alle energie moet hebben om de dag te overleven en hard te werken, klopt er iets niet. Ik kan gewoonweg veel beter werken in de nacht!

Misschien ken je het wel. Na een nacht slaap ben je nog net zo moe, als dat je de avond er voor was, op het moment dat je toch echt eraan toe was om te gaan slapen. Het blijft verschrikkelijk om uit je bed te komen en voordat je je koffie hebt gehad, moet je nog niet aan werken willen denken.

Zit er eenmaal een bak koffie in? Gooi er dan nog maar één tegenaan. Hoewel je gewoon je dagelijkse dingen doet, omdat je wel moet, weet je gewoon dat er nog zoveel dingen zijn die je eigenlijk nog meer wilt en moet doen, maar wat je de hele dag gaat uitstellen.

En dan is het avond en kijk je nog even naar de to-do lijst die hebt opgebouwd die dag, omdat je vaak geen tijd of te lui was om maar iets overdag te doen. Je kijkt eens naar de tijd en realiseert je dat je nog totaal geen zin hebt om te slapen. Ook weer zoiets, geen zin hebben om te slapen, het klinkt al onlogisch. Maar dat is vaak wel de reden waarbij ik in ieder geval mijn to-do lijstje af ga. Wat moet ik nog doen en wat kan ik in dit tijdsbestek nog doen.
Je begint aan taak één en plant zo in dat je precies weet hoe lang je er mee bezig mee mag zijn omdat je de volgende ochtend er toch weer vroeg uit moet. Fout! Dat plan je in inderdaad, maar ik vind jou een hele knappe wanneer jij je er daar dan aan kan gouden.

Ik heb het, zoals nu bijvoorbeeld met bloggen. Ik weet gewoon dat ik er overdag geen tijd voor heb, terwijl je net die dag inspiratie en vooral de motivatie hebt om iets te doen vandaag. En om niet die motivatie te verliezen, wat dus kan zijn wanneer het weer de volgende dag is, wil je alles nog snel even die dag doen.

 Volwassen vrouwen hoor ik soms wel eens dat ze in de avond en/of nacht, nogal de neiging hebben om te gaan schoonmaken. Je zult wellicht denken, "Die zijn gek." Maar heel dom, ik heb het zelfs nu al. Dus wanneer mijn kamer er éindelijk eens netjes uit ziet, op de YouTube video's bijvoorbeeld, onthoud dan dat er twee dingen aan de hand kunnen zijn. Eén; La mama heeft een stap in mijn domein gezet. Tja, waarschuwing voor eigen leven. Of dus twee; Ik. Had. Geen. Zin. Om. Te. Slapen!

Want voordat je het weet is het twee uur 's nachts, heb je vaak nóg niet af wat je graag af had willen maken en stiekem heb je ook al meer gedaan dan dat je eigenlijk had willen doen. Oftewel je zit midden in de nacht toch eindelijk nog in je werkflow.

Maar of daar nou je werkgever blij mee zal zijn?

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall