Social Media Icons

Top Nav

Hoe kan je het beste een fotoselectie maken op Adobe Lightroom?

nov 29, 2016 0 comments
Allereerst wil ik even zeggen, niets moet alles mag. Maar naar mijn mening is dit het allerhandigst. Je hebt al je foto's geïmporteerd in Lightroom maar je heb zoveel foto's, dat je door de bomen het het bos niet meer ziet. Welke vind je nou het beste, welke ga je bewerken en welke foto wil je waarvoor gebruiken?

Er zijn verschillende manieren om je foto's te selecteren. Het makkelijkst wat ik altijd vind, is om eerst al je foto's in Lightroom bij langs te gaan en om datzelfde moment al gelijk te bepalen welke foto ik écht mooi vind en waar ik iets mee wil doen en kiezen welke foto's potentie hebben om nog mooi te worden door een bewerking.
Dat doe ik door middel van de sterretjes en kleurtjes. Wil je liever er een video van bekijken waarin ik het uitleg? Dat kan nu!! Ik wilde al zolang een fotografie/film kanaal waarin ik mijn ervaringen kan delen en tips en tricks kan laten zien over de onderwerpen wat nu echt mijn leven is. Dus ben je geïnteresseerd, ook zeker even abonneren.


Maar voor de mensen die gewoon even lekker door willen scrollen, zal ik het hier in tekst even uitleggen. Op Lightroom kan je dus gebruik maken van Sterren 1 t/m 5 en meerdere kleuren.
Op het moment dat jij een foto bekijkt in Lightroom kan je een cijfer intoetsen. Simpelweg door op je toetsenbord een cijfer 1 t/m 9 te kiezen. 1 t/m 5 zijn de sterren en 6 t/m 9 zijn de kleurtjes.
Ik maak over het algemeen alleen gebruik van de sterren. Behalve als ik ook nog eens verschillende manieren van bewerking er tussen heb zitten of ik verdeel ze, zodat ik weet welke foto ik waar op het internet wil plaatsen.

Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier