woensdag 9 november 2016

Hoe begon ik mijn media bedrijf? | TipsEén van de vele dingen waar ik de laatste tijd mee bezig ben geweest, is het verbeteren en vernieuwen van mijn eigen media bedrijfje. Ik doe een opleiding voor film, geluid en fotografie en het beste leek mij om dan ook alvast iets voor mijzelf te beginnen.

Vorig jaar ben ik er gelijk mee gestart, niet omdat het moest, maar omdat ik het leuk vind om te doen. Het ondernemen, bedenken hoe ik iets wil gaan doen en alles er om heen. Dus een website bouwen, logo uitwerken en gewoon kunnen zeggen; "Ja kijk maar even daar en daar op, dan zie je al mijn werk." Dat is voor mijzelf makkelijk, maar ook voor anderen. En zonder dat je het misschien door hebt, bouw je toch mooi even een portfolio op.

Inmiddels, drie logo's verder, een verkorting van mijn naam en een nieuwe website, denk ik dat ik eindelijk pas een goede "start" heb gemaakt. Ik ben veel kieskeuriger met wat ik op Facebook en mijn website zet, alles ziet er wat professioneler uit en ik ben tevreden. En daar gaat het om toch?

Maar hoe pak je zoiets aan? Eerlijk, dit wordt geen artikel waarbij ik je precies uitleg wat de weg naar succes is. Want dat kan ik simpelweg niet. Ik ben net weer opnieuw begonnen en ik kijk wel in hoeverre dit goed gaat lopen. Wat ik wel weet, is hoe ik dit zelf heb aangepakt. Waar moet je aan denken, welke mogelijkheden zijn er en hoe zorg ik ervoor dat je jezelf ergens tussen zet en dat je ook op gaat vallen.
Waar begin je nou? 
Voordat ik ook maar iets ben gaan veranderen en gaan maken heb ik eerst letterlijk op papier neer gezet wat ik nou precies wilde gaan doen. Kijken bij andere bedrijven van hetzelfde soort, wat die precies hebben. En goed kijken naar wat wil ik echt en welke dingen ga je sowieso vergeten bij te houden. Zo kan je voor alle sociale media iets aanmaken om reclame te maken voor jouw bedrijfje, maar je kan er ook voor kiezen om één of twee dingen bij te houden en dan ook echt goed bij houden. 

Zelf heb ik gekozen voor drie platformen. Facebook, Instagram en een website. Op Facebook zet ik al mijn projecten, met linkjes, leuke extra content, resultaten en eventuele vragen. Op Instagram zet ik op mijn ene account, een beetje de dingen die ik op Facebook ook kan zetten, van achter de schermen enzovoort en op mijn andere account, die ik al had, zul je alleen foto's te zien krijgen. Feitelijk is en was dat al gewoon mijn fotografie account, waar ik weer totaal andere foto's op zet dan van alleen mijn projecten. En op mijn website staat de algemene en meest belangrijke informatie die ik wil delen. Ook mijn hele projecten zul je daar op vinden. Met alle resultaten, informatie over het project en eventuele foto's die er tijdens het maken ervan zijn gemaakt.


Nu ik dit stukje zo heb geschreven, bedenk ik mij dat ik nu eigenlijk alles al heb verteld, wat ik in dit hele artikel nog uitgebreid had willen vertellen, maar blijkbaar is dat niet nodig. Wat ik nog wel zeggen wil, is dat het belangrijk is, om je eigen stijl te hebben. Natuurlijk kan dat in je werk en dat is ook goed, maar ik heb het nu even over je vormgeving. Denk aan je logo kleur, je website kleur enzovoort. Kies een kleur wat je mooi vind, want eenmaal vast aan die kleur, zul je het hoogstwaarschijnlijk voor alles gebruiken. 

Verder, zet op papier wat je precies wilt bereiken en bij alles wat je maakt, kijk daar naar terug, is dit wat je voor ogen had? Nogmaals, ook ik weet nog niet of ik alles goed doe nu. Ook ik ben nog jong, pas begonnen en niet wetend waar dit naar toe leidt, maar zo heb ik dit aangepakt en wellicht heb ik je iets op weg kunnen helpen. 

Heb je vragen? Laat je reactie achter!

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall