Social Media Icons

Top Nav

Waarom zien Instagram 'mers liever bewerkte foto's?

nov 26, 2016 0 comments
Je zult altijd mensen hebben die er voor zijn of er juist enorm tegen. Het bewerken van je geschoten foto's. Zelf ben ik groot voorstander van het bewerken van een beeld, maar als je kijkt op mijn zusje's haar Instagram zul je alleen maar "natural-beauties" tegenkomen. Die zal zelfs nog het licht niet aanpassen als het moet. Daar in tegen zie je bij mij grote verschillen van voor en na.

De verschillen tussen meningen kunnen dus al op zo'n kleine afstand zitten. En toch durf ik best hardop te bewerken dat er een bepaald platform een duidelijke voorkeur heeft op het gebied van foto's en/of videobewerking. De oh zo populaire niet te missen app, Instagram. De laatste paar jaren al toch wel, is er de hype om je foto's zo mooi mogelijk bij elkaar te laten lijken. Oftewel je " Feed " . Er zijn wel zo veel verschillende stijlen die je kan aannemen of bedenken dat je soms even niet weet wat je wilt. Maar het komt telkens allemaal op hetzelfde aan.

Bewerk je foto's allemaal, zodat ze in dezelfde stijl zijn als de vorige foto die online staat. Er zijn wel feeds zonder de bewerkingen, maar dan hebben wij het over een onderwerpen feed. Daar kan ik het later in een ander artikel wel eens wat over vertellen. Nu heb ik het over de aanpassingen zelf.

Zelf ben ik gegaan voor een donkerblauwe tint, niet te veel contrast in bewerking, daar zorg ik dan het liefst voor wanneer ik de foto maak en het wisselt bij mij af van de hoeveelheid saturatie.

Toen ik ben begonnen met mijn fotografie Instagram account, was ik met van alles bezig, maar niet met de bewerking van mijn foto´s die ik online zette. Waarschijnlijk dacht ik dat mijn feed dan wel mooi genoeg zou zijn. Het was niet slecht.. Maar ik vond het simpelweg gewoon niet spannend genoeg.

Naar mijn mening kon het veel cooler en mooier en gewoon beter. En dat punt heb ik gehad toen ik in een hotelkamer in Porto, Portugal zat. Mijn zusje heeft een camera met wifi, oftewel sd kaartje in haar camera en overzetten maar. Ik verveelde mij dat laatste uurtje en ik wilde foto´s online zette. Toevallig had ik op één foto een bewerking gemaakt van stenen. Ja simpele stenen. En die heb ik vervolgens over elke andere foto heen gezet. En geloof het of niet. Elke foto werd met elk een paar kleine persoonlijke aanpassingen een veel betere foto dan eerst.

En dat zie je terug in de aantal volgers die je erbij krijgt. De interactie die een stuk meer is. En de opmerkingen van anderen. Is het zo dat het je ego vergroot? Ik weet het niet. Maar als je de volgende keer gevraagd wordt of je mooie foto's kan maken dan is je zelfverzekerdheid in het maken van foto's wel vergroot. Is dat erg? Ik denk het niet. Het beeldmaak-wereldje is hard en dan moet je opvallen.

Met je bewerking creeër je je eigen stijl. En daar zal ik in mijn volgende artikel wat meer over vertellen. Maar het komt er op neer. Door middel van bewerking van je foto's, valt je foto eerder op. Mensen op Instagram worden nieuwsgierig, klikken wellicht je profiel aan. Zien al je andere mooi geschoten + bewerkte foto's. Zien daardoor dat je moeite doet voor je foto's en kunnen dat vaak waarderen. En als men nieuwsgierig is naar de rest van de foto's die je gaat plaatsen. Dan hallo nieuwe volger! En hallo nieuwe volger betekend meer mensen waar je moeite voor moet doen en graag tevreden wilt houden.

Maar blijf onthouden. Niets moet, alles mag. Wil jij jouw foto's niet "verpesten" omdat je per see een foto móet bewerken omdat dat beter zou werken. NIET DOEN! Jij moet tevreden zijn met je foto's. Het is immers jouw Instagram, jouw publieke portfolio om het zo maar even te zeggen.

Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier