vrijdag 15 juli 2016

Ik ga op reis en ik neem mee? - Als foto en film verslaafde


Wanneer zeg ik natuurlijk niet, maar dat ik op vakantie ga is zeker. Sinds ik mijn goede camera heb ben ik helemaal verslaafd geraakt aan foto's maken en dat zal ik ook zeker doen op vakantie. Maar waar moet je dan allemaal aan denken als je op reis gaat? Ik heb al eens eerder een artikel geschreven over wat je mee moet nemen op vakantie, 2 jaar geleden op 11-7, dat is dus op 1 dag na, precies 2 jaar. Typisch!!

Dit keer wordt het dus een beetje anders. Het zal meer gaan over de echte reis, reis vakantie gaan. Dingen doen, dingen zien, foto's en video's maken en niet alleen maar aan het strand liggen. En even voor wat duidelijkheid, alles wat ik hier beschrijf zegt niet meteen dat IK dat mee ga en kan nemen, omdat ik echt niet alles heb. Maar inmiddels weet ik wel wat erg handig om mee te nemen. Het is niet een hele lijst, maar even een paar algemene dingen waar je van te voren over na moet denken.

Fotograferen en filmen
Om maar gelijk in huis te vallen. Wat voor dingen is nou handig om mee te nemen als je op reis gaat wanneer je wilt fotograferen en filmen?

- Camera
Alhoewel je met je mobiel ook talloze mooie foto's kan maken, ben ik toch van mening dat wanneer je op reis gaat, je voor je eigen plezier toch even een wat betere camera mee zou moeten nemen. De kwaliteit is toch een stuk mooier en als je op reis bent, zie je dingen vaak maar één keer, waarom dan even niet wat meer moeite doen en er gelijk een hoog kwaliteit tegen aan gooien. Zoals ik al net zei, mobiel is prima. Maar als je écht het doel hebt om mooie foto's te maken op reis, dan is een DSLR wel echt je beste vriend.

- Statief
Het ligt er net aan waar je heen gaat op vakantie en of het allemaal past in je bagage, maar als jij weet dat je veel watervallen bijvoorbeeld tegen zal komen enzovoort, dan kan een statief best goed van pas komen. Met de juiste instellingen kan je daar prachtige foto's van maken, wat met de hand niet gaat lukken. En dan heb ik het even over lange sluitertijden.

- Zonnekap en UV-filter
Je camera moet ook beschermd worden tegen de zon, zo nodig. Als je een DSLR hebt, dan heb je daar een aantal dingen voor die je lens kan beschermen en/of de foto's kan verbeteren. Namelijk een zonnekap die je voor op je lens zet en die de zon wat tegen houdt en de UV-filter. Al zeg ik eerlijk, nadat ik wat dingen heb gelezen en gehoord zijn ze volgens mij niet meer echt extreem nodig. Wel beschermd hij nog goed als je bijvoorbeeld je lens tegen een hoek aan stoot of er komen beestjes op de lens te vliegen. Dan valt die filter toch wat makkelijker schoon te maken dan de lens zelf, waar je het liefst niet op wil hebben zitten.

Kleding

- Lange kleding
Even een bepaald natuurgebied in, waarbij je groot kans hebt, om de stoken te worden door iets of wat dan ook? Ik zou het liever niet riskeren. Zorg er dan ook altijd even voor dat je een paar lange kleding stukken mee hebt, zodat je een kleinere kans hebt om overal gestoken te worden of giftige planten die tegen je open huid aan komen.

- Badkleding
Als eerste vraag ik mij af, wie neemt er nou geen badkleding mee op vakantie? Dus om dit nog eens even helemaal uit te leggen heeft bijna geen nu. Maar om te fotograferen en/of filmen in water lijkt het mij ook namelijk erg handig om badkleding mee te nemen. Want stel je voor je had niet verwacht dat waar jij bent een mooie plek is om foto's te maken, maar je moet door water heen, dan verwacht ik niet dat het heel prettig is wanneer jij daar gewoon in gaat met je normale ondergoed.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall