Social Media Icons

Top Nav

De tijd gaat snel en leeftijd

mei 25, 2016 0 commentsBen ik de enige? Vast niet. Maar ik ben weer op zo'n punt waarbij ik erover nadenk dat de tijd weer echt voorbij vliegt. Morgen ben ik jarig en dan ben ik gewoon alweer 17!! Maar zo'n verjaardag is dus wel weer zo'n moment dat ik mij realiseer dat dit jaar ongelofelijk snel is gegaan.Precies een jaar geleden was ik opgelucht maar ook enorm gestrest. Ik was net klaar met mijn examens en omdat ik een aantal al had nagekeken, had ik er niet echt een goed gevoel bij. Sterker nog, ik was enorm bang om te gaan zakken. Nu zie ik overal op Facebook staan "Yes, klaar met examens." En dan ben ik zo enorm blij dat het allemaal goed is gegaan.

Ik kreeg de uitslag in juni en ik was zo blij toen ik hoorde dat ik was geslaagd. Niet omdat ik een jaar langer op die school nou zo enorm erg had gevonden, ik bedoel ik had bijna er voor gekozen om nog de havo achter mijn tl te doen, dat was namelijk ook mijn insteek het hele jaar, tot het einde van dat schooljaar, vlak voor de examens. Nee, ik had gewoon zo veel zin om de opleiding te gaan doen, die ik nu doe.

En nu? Nu is het zo dat dit schooljaar ook alweer bijna om is! En er gaan weer een aantal veranderingen plaatsvinden in mijn leven, in ieder geval voor een half jaar. Ik heb mij zo verheugd op de nieuwe school, maar die tijd is over een aantal weken ook alweer voorbij, omdat ik na de zomervakantie een half jaar stage ga lopen.

Ik mag van enorm geluk spreken dat ik vrij snel, oké eigenlijk heel snel een stageplek heb gevonden. Ik ben er nu al een aantal keertjes geweest, natuurlijk bij het gesprek zelf en nog twee keer eens om gewoon al wat mee te helpen. Daardoor heb ik nu zoveel zin gekregen in stage, dat ik het niet zo'n probleem vind dat dit jaar zo snel is gegaan. Ik ga zo meteen een half jaar werken op professionele basis, met leuke en aardige mensen waar ik zeker vertrouwen in heb, dat ik het mij daar na mijn zin ga hebben. Ik heb zin om dingen te leren en er achter komen waar ik nou eigenlijk het beste in ben.

Maar naast het feit dat school zo snel ging, vind ik het ook best apart, maar dat heb ik elk jaar, dat ik nu 17 wordt. Elk jaar vond ik het tot nu toe altijd erg spannend om ouder te worden, dichterbij de leeftijd waarin je bijna alles mag. Ja en plots kwam daar nog twee jaar bij, niet dat dat wat uitmaakt, want laten halen kan je toch wel alles, maar meer het idee dat je dat zelf zou mogen.

Nu is het zo dat al die spanning eraf is. Alles wat ik wilde uitproberen, heb ik al uitgeprobeerd. En weet je wat je wél en niet wilt. Nu is het zo dat ik met zo'n andere leeftijd alleen maar blij mag zijn, omdat je steeds serieuzer genomen wordt. 16 is namelijk nog net zo'n leeftijd dat je als zo'n net tiener tiener wordt aangekeken, tussen 17 en 18 wordt er qua gedrag niet heel veel anders gedaan. Dat merk ik enorm in mijn klas. Überhaupt is leeftijd bij ons in de klas niet een big deal, al zie je toch verschil met de mensen van 16 en de mensen van 18, al slaat dat natuurlijk nergens op, maar toch, 2 jaar heeft wellicht best wel wat verschil qua levens en ja, dat gaat soms goed, maar soms zie ik toch dat de wat jongeren sneller met elkaar optrekken dan heel erg met elkaar mengen.

Oftewel, naar mijn mening en dat kan voor iedereen anders zijn, heb ik het idee dat je bij 17 toch wat meer als een volwassene gezien gaat worden. Tenminste dat hoop ik, ik kan het nu ook volledig mis hebben. Maar omdat dit jaar dus zo ontzettend snel is gegaan, voel ik mij nog precies hetzelfde als een jaar geleden, ik heb niet het idee dat er een heel jaar hieraan vooraf is gegaan. En dat is best eng.

Vaak als ik dit soort dingen zeg tegen familie bijvoorbeeld krijg ik ook vaak terug, dat ik op een dag wakker wordt en denk "Man! Ik ben al 50!" waar ik best wel bang voor ben. Daarom probeer ik zo veel mogelijk van deze tiener jaren nog te genieten, want de tijd van heel veel werken en te maken hebben met allerlei volwassene dingen ligt al vrij dichtbij om de hoek. Ik heb daar ook wel zin in, maar ik ben nu nog kind, of ik het wil of niet en ik hoop dat ik daar nog even van mag genieten.

Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier