dinsdag 9 november 2021

Leven blazen in mijn blog! & life up-date

 

Lekker typisch weer. We zijn precies een jaar verder en ik ben op hetzelfde punt als een jaar geleden. Toen was het ook al vroeg donker en wilde ik weer beginnen met bloggen. Probleem? Ik had niet helemaal door dat de maanden erop zo druk zouden worden met school. Reden? Mij leek het wel een goed idee om 24 uur te werken en full time school te volgen. Iets wat in de praktijk niet het beste idee was. Maar ik ben nu een jaar later en heb van mijn fouten geleerd. Dus laten we het gewoon opnieuw proberen. Dus laat ik eindelijk na al die tijd weer leven in mijn blog blazen, met als start, een life up-date.
Ik mag eigenlijk niet klagen. Het afgelopen jaar was het misschien nog altijd even een domper dat we midden in de coronatijd zitten, maar de vaccinatie en de QR is er en ik heb eigenlijk de hele tijd wel mijn ding kunnen doen. Met als hoogtepunt dit jaar dat we eindelijk weer op vakantie buiten de grenzen konden. En daar heb ik zeker gebruik van gemaakt. Dit jaar ben ik heerlijk even twee weken naar Kreta, Griekenland geweest waarbij ik goed gebruik heb gemaakt van mijn nieuwe camera apparatuur waar ik de maanden ervoor niet veel mee heb kunnen doen ivm het afstand houden, want helaas was het doen van fotoshoots wat lastig te plannen en feesten/evenementen waren er niet om video's van te maken.

Mijn opa heeft een reisbureau en gaat vaak met een groep naar Kreta en is daar dan de reisleider. Ik heb eindelijk de tijd kunnen nemen om voor hem genoeg content te maken voor op zijn sociale media en website. Iets waat ik al jaren mee aan de slag wilde maar vaak niet de tijd voor had om uitgebreid mee bezig te zijn. Met deze 2 weken heb ik daar eindelijk de tijd voor gehad.


Wat betreft werk; het gaat nog altijd even lekker. Inmiddels de keuze gemaakt om helaas wat minder te werken om meer tijd te hebben voor school maar het is nog altijd even leuk, ik leer nog elke dag dat ik er ben bij en in de afgelopen 3,5 jaar al zoveel leuke mensen mogen ontmoeten!

En om deze up-date even af te ronden. Hoe bevalt school tot nu toe? Ik durf eerlijk toe te geven dat het pittiger is dan gedacht. Ik dacht met mijn mbo4 AV vooropleiding dat het een stuk gemakkelijker zou zijn, maar niets is minder waar. Ik heb vakken waarvan ik geen idee had dat ik die zo uitgebreid zou krijgen. Met name het leerwerk valt dan vies tegen als je 5 jaar lang niet meer uit een boek hebt geleerd. Daarnaast zijn de opdrachten en de dingen die docenten van je verwachten op zodanig professioneel niveau dat ik mij besef dat je op het mbo (in mijn sector) wel heel makkelijk de dingen kunt doen en het kritische gedeelte nogal ontbrak (of hetn lag aan mijn school). 

Al met al, het was even wennen, maar na een jaar denk ik dat inmiddels wel ben gewend. Ik weet weer hoe ik moet leren, moet plannen, onderzoek moet doen en simpelweg een stapje erbij moet zetten als ik deze opleiding wil kunnen volhouden. Gelukkig zijn de studiepunten van vorig jaar binnen om op de opleiding te blijven, nu alleen nog het één en ander inhalen om ook die propedeuse binnen te slepen.

Nog een kwart jaar en dan mag ik eindelijk bezig met dat wat ik het leukste vindt om te doen en waarom ik deze opleiding ben gestart en dat is videoproductie. Oftewel nog even volhouden en dan zijn we eindelijk waarvoor ik ben gekomen. 

In de tussentijd vermaak ik mij weer met het oppakken van fotoshoot en het maken van content voor sociale media. En zo ook dat ik merk dat ik toch eindelijk tijd begin te vinden voor het maken van een blogartikel af en toe. Hopelijk kom ik snel weer in het ritme van het bloggen en dat 2022 het jaar mag zijn waar ik plots weer een hele berg online leesvoer voor jullie heb liggen.


Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall