zaterdag 14 maart 2020

De Corona voordelen tijdens het ZZP ondernemen!

 Hoewel we massaal thuis moeten zitten een ZZP'ers opdrachten verliezen omdat ze niet door kunnen gaan en dat iedereen financieel  enorm treft, zijn er ook een aantal voordelen aan deze rust binnen het werk. We kunnen dingen doen waar we normaal gesproken niet de tijd voor kunnen nemen, omdat al onze tijd wordt opgeslokt door al het werk wat daadwerkelijk de portemonnee vult. In dit artikel zet ik de voordelen even op een rijtje.

Meer tijd voor online optimalisatie van je bedrijf.

Om een bedrijf goed te laten lopen zal je marketing optimaal van belang zijn. Veel bedrijven zie ik dat ze de opdrachten wel hebben, maar de sociale media en online marketing vaak achtergesteld raken en niet boven aan het prioriteiten lijstje staan. In deze tijden van binnen zitten hebben we meer tijd om eens achter de computer te duiken en eens bezig gaan met de online marketing van je bedrijf.

Denk aan een plan maken voor je website. Heb jij een bedrijf maar ben je al een tijdje niet tevreden met jouw website, heb je nu de tijd om daar mee bezig te gaan. Ga op onderzoek uit wat je precies wilt doen met jouw website en neem de tijd om een website bouwer in te huren of zelf aan de slag te gaan om jouw website te veranderen via verschillende tools. Ga onderzoek doen naar welke websites binnen jouw sector er goed uit zien en hoe je dat wilt verwerken in jouw website.

Hetzelfde geld voor sociale media. Wellicht heb je eindelijk tijd om die Instagram of Facebook pagina te maken waar je nooit eerder tijd voor had. Koop een camera nu en ga je via YouTube verdiepen in hoe jij content kan maken voor je bedrijf en ga er mee aan de slag! Neem de tijd om een planning te maken voor de content die je altijd al hebt willen maken voor je bedrijf of neem contact op met een fotograaf/blogger/videomaker om te overleggen of zij iets voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Zodra je nu de tijd er in steekt om alles te overleggen, kost het minder tijd wanneer Corona weer uit ons land is om de content te maken.

Afmaken wat nog af moest.

Heb jij nou een bedrijf waar de werkdruk momenteel heel hoog lag en dat je even niet meer weet hoe je alles nog op tijd af kon krijgen? Doordat er nu minder opdrachten zijn heb je meer tijd om al die andere dingen af te maken wat nog af moest. Denk dan wel aan opdrachten die je in je eentje doet en er niemand anders dan jij nog iets voor moest doen. Zodra je alle opdrachten deze weekjes hebt afgemaakt zal je planning waarschijnlijk wat leger zijn en heb je voor jezelf weer een beter overzicht van wat er moet gebeuren en kan je rustig nieuwe opdrachten aannemen, zonder je druk hoeven te maken dat er nog een andere klant zit te wachten tot zijn of haar product is geleverd.

Mailtjes verwerken.
Nou hangt het er natuurlijk extreem van af hoe groot je als ZZP'er aan de slag bent en hoeveel mails je ontvangt. Maar je hebt eindelijk tijd om even rustig al je mails met vragen en opmerkingen te behandelen. Mailtjes waar je maar steeds niet aan toe was gekomen kan je eindelijk beantwoorden en eventuele klachten kan je eindelijk oplossen zonder dat je in de haast zit omdat je tas alweer klaar staat voor de volgende opdracht.

Bellen met potentiële klanten.
Hoewel een mailtje ergens naar toe sturen en vragen of ze interesse hebben in het werk wat jij aanbied altijd in eerste instantie een handige manier is om jezelf aan iemand/bedrijf/organisatie te presenteren, is bellen nog een veel betere optie. Men merkt gelijk dat je het werk serieus neemt en op deze manier kan je veel beter peilen of iemand er voor open staat.

Natuurlijk kunnen ze je gelijk naar de marketing mail doorzetten, maar als je denkt aan de kleine bedrijven waar je gelijk de baas aan de telefoon kunt spreken, kan je vaak gelijk antwoord van hen krijgen op je vraag, waar je normaal gesproken veel langer op moet wachten en je hebt via de telefoon meer kans je verhaal te delen voordat ze bij de eerste zin van je mailtje al afhaken. En dat bellen is nou juist iets waar we tegenwoordig weinig de tijd voor nemen, tijd die Corona ons biedt.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall