Social Media Icons

Top Nav

Fotograferen tijdens Corona is dé perfecte hobby!

apr 1, 2020 0 comments

Op werk krijg ik altijd mee dat we mensen moeten inspireren om te fotograferen. Toch fijn dat iets waar ik sowieso al achter sta en ook maar al te graag doe, datgene het motto van het bedrijf waar ik werk is en in dit artikel wil ik jullie met alle liefde vertellen waarom fotograferen op dit moment wellicht wel dé perfecte hobby is tijdens deze Corona / Covid-19 tijden,

Wandeling maken in je eentje.De overheid is maar al te duidelijk geweest, nouja, geprobereerd duidelijk te zijn. We mogen wel even naar buiten voor een frisse neus, maar niet met te veel mensen en met 1,5 meter. Om het je makkelijk te maken raad ik je gewoon aan om die wandeling alleen te maken. Je kunt even stil blijven staan als je iets moois of interessants ziet zonder dat de anderen gelijk door willen lopen, je kan zelf je tempo bepalen en even niemand waar je per sé mee hoeft te kletsen, wat ook wel eens even fijn is nu zoveel mensen thuis zitten en je de hele dag op elkaars lippen zit. Liever niet letterlijk hè.. afstand houden..!


Op pad met de camera.
Ik kan mij voorstellen als je niet snel iemand bent die gauw een wandeling maakt, dat je ook minder snel naar buiten gaat voor een ommetje. Wellicht ben jij wel van de jongeren generatie en zit het liefst de hele dag achter de computer? Grote kans dat je dan ook de generatie bent die alles wilt vastleggen wat lost en vast ligt. Dus wat dacht je van de mooie omgeving om je heen? En in plaats van je telefoontje erbij pakken eens echt aan de slag te gaan met goed apparatuur en echt mooie plaatjes maken. Niet alleen kom je terug en kan je via allerlei sociale media delen wat je hebt gezien en hebt gemaakt, maar beter nog, je hebt iets te doen tijdens je wandeling. Een reden nu om naar buiten te gaan is om te oefenen met fotografie als je dat altijd al hebt willen doen.

Het hoeft niet duur te zijn.
Ik hoor alweer de koppen kraken van die jongeren die dit artikel wellicht lezen en nog moeten teren op een studiefinanciering. Mensen, het hoeft niet duur te zijn, je hebt echt niet het duurste van het duurste nodig om de basis te leren en simpelweg even bezig te zijn. De quarantaine duurt nog wel even, de vrije tijd is nog niet voorbij. Het is een tijd waarin je iets kan leren waar je niet eerder de tijd voor had en dan is nu de perfecte tijd om toch eens in een hobby te investeren en zowel tijd en geld en misschien is fotografie wel dé hobby die voor jou is weggelegd. Dit kan met een simpele compact camera of de beginner spiegelreflex camera's, zolang je maar bezig bent!Binnen aan de slag!
Laat jouw gezondheid het nou echt niet toe om naar buiten te gaan kan je altijd binnen aan de slag gaan en ga experimenteren met productfotografie door simpelweg foto's te maken van spullen in jouw huis, misschien heb je genoeg te vertellen en kan je een blog starten waarbij je je eigen foto's maakt en kunt gebruiken (Wat copyright technisch sowieso al moet!) . Of verdiep je eens in het maken van portretfotografie, dat kan uiteraard van familieleden, maar om jezelf te vermaken kan je ook bezig met zelfportret fotografie.

Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier