Social Media Icons

Top Nav

Social Media beginnen voor bedrijven!

jan 22, 2020 0 comments

Waarom is het zo belangrijk?

Waar vroeger grote posters en televisie/radio spotjes het beste werkten als marketing voor je bedrijf, is nu social media het beste wat je als bedrijf kan overkomen. Je kunt je naam laten groeien door zelf veel actief te zijn op verschillende sociale media kanalen voor een veel kleiner bedrag dan dat je kwijt zou zijn aan tv en radio.

Daarnaast zitten de meeste mensen tegenwoordig veel meer op al hun sociale media dan dat ze de hele dag achter de televisie zitten. Kortom je moet je marketing focussen op daar waar de mensen zijn.


Ook weten consumenten precies hoe marketing in elkaar steekt, het leuke praatje waarbij een aantal acteurs vertellen dat ze het product zo geweldig vinden en ondertussen betaald worden, dat kennen wij inmiddels al. En men wilde liever de waarheid horen en zo ontstonden er reviews van bloggers en YouTubers en nu zijn en zelfs een boel mensen op Instagram die precies hetzelfde doen. Het enige wat dan weer jammer is, is dat juist die mensen waarvan wij eerst de waarheid wilde horen, nu precies hetzelfde doen als die acteurs in die televisie spotjes. Men wordt betaald of krijgt producten om iets te promoten. Oftewel ook dat is niet meer de meest ideale manier om aan je exposure te komen. Maar we zitten er nog midden in en zo lang het werkt zou ik zeggen, je kan het altijd proberen.

Wat zijn de beste platformen?
Dus hoe zorg je er dan voor dat je bedrijf eruit springt op sociale media zonder alles te laten promoten bij influencers? Er zijn verschillende platformen waar jij enorm op kan gaan groeien. De bekendsten op dit moment zijn en  waarschijnlijk blijven ook Instagram, Facebook en Linked-in.

Via alle drie die platformen kan je mensen laten interesseren in jouw bedrijf, doordat je daar content als foto's, video's en tekst kunt uploaden en hebben mensen zoekmogelijkheden via bijvoorbeeld hashtags om uiteindelijk bij jouw pagina uit te komen. Bijna iedereen heeft of Instagram, of Facebook, Linked-in of gewoon alle drie. Dat betekend dat je een veel grotere groep mensen hebt die op jouw pagina terecht kunnen komen, dan dat je alleen gebruik zou gaan maken van jouw website waar mensen heel specifiek naar moeten gaan zoeken.

Hoe zorg je voor content?
Wat ik merk bij bedrijven is dat ze wel heel graag willen, maar nog geen idee hebben hoe ze de content die zij voor ogen hebben kunnen laten realiseren. Ik werk voor een camerawinkel op de klantenservice en ik krijg zoveel bedrijven die vragen van begin tot eind hoe ze iets moeten doen en welke spullen zij daarvoor nodig hebben. Zoals ik zei, ze willen het wel, weten wel wat het moet worden, maar niet hóe je daar moet komen.

Als bedrijf zijnde kan je er niet vanuit gaan dat Social Media makkelijk is en dat de volgers zomaar komen en dat iedereen de beste content kan maken. Er is een reden waarom er hele opleidingen bestaan voor het maken van foto's, video's en het bedenken en uitwerken van concepten. Veel bedrijven die ik spreek willen het allemaal zelf doen en als videomaker/fotograaf/content maker zou ik het liefst willen zeggen, huur iemand er voor in, laat iemand anders het doen.. of volg eerst een cursus voordat je er aan gaat beginnen. Maar juist aan deze mensen kan ik weer mooi spullen verkopen, dus je kan je wel bedenken dat ik zoiets iets niet zou zeggen aan de telefoon.

Maar ik sta wel achter het punt dat als jij een goedlopende Sociale Media pagina wilt beheren dan zal er zeker in moeten worden geïnvesteerd. Zowel op apparatuur, mensen die tijd eraan kwijt zijn, het blijven reageren op vragen en opmerkingen die mensen plaatsen en het maken van nieuwe content.

Oftewel, als je als bedrijf wilt starten met een pagina, op welk platform dan ook, bedenk dan eerst of je er het budget voor wilt uitgeven om iemand minstens één á twee dagen in te willen zetten voor het bedenken en het maken van content, die precies weet hoe je er ook voor kan zorgen wat je pagina laat groeien en verstand heeft van online marketing. Want als dat niet in je expertise ligt binnen je bedrijf, dan is de kans klein dat jouw sociale media veel aandacht gaat krijgen.

Hoe krijg je een grote volgers aantal?
Dus hoe krijg je het voor elkaar dat veel mensen jouw pagina's gaan volgen? Het belangrijkste is, is dat men er van af weet dat je een pagina hebt. Zet het op je visite kaartjes, laat al je collega's binnen het bedrijf het weten en vragen of ze de pagina's willen volgen, zorg ervoor dat je collega's enthiosiast zijn over de pagina's zodat zij het ook weer aan familie en vrienden vertellen en begin zo het balletje van volgers te laten rollen.

Ondertussen is het van enorm belang dat je minstens 2 á 3 keer per week met een nieuwe uitgebreide post komt. Je moet mensen een reden geven om de pagina te blijven volgen. Natuurlijk kun je hier en daar een leuke foto of video of tekst er tussendoor op zetten, maar zie dat als iets extra's. Bedenk wat je precies wilt plaatsen op je pagina van te voren en neem er de tijd voor om het uit te laten werken.

Een voorbeeld wat vaak goed werkt is een video, een foto en een stuk tekst in één week. Zo wissel je af van content en kan je op verschillende manieren mensen bereiken. Nu is natuurlijk alleen nog de grote vraag, wat voor content maak je dan?

Mensen willen zich op een bepaalde manier verbonden voelen met een bedrijf. Een handige manier is om jouw bedrijf een letterlijk gezicht te geven. Een persoon binnen het bedrijf die leuk voor de camera is en telkens een beetje van het bedrijf kan laten zien. Zo zorg je voor vertrouwen in het bedrijf, want deste minder mensen weten van een bedrijf deste meer dan men wantrouwen in een bedrijf heeft en kleiner de kans is dat ze daadwerkelijk dat ze bij dat bedrijf klant worden. En je wilt juist het tegenovergestelde bereiken door middel van je sociale media.

Werken met statistieken!
Als je alles op orde hebt, je hebt een planning, content maker en je ziet dat mensen interesse beginnen te tonen in je pagina's is het laatste wat je nog moet doen is het kijken naar de cijfertjes, de statistieken. Je kunt in ieder geval van Instagram en Facebook je pagina in een bedrijfspagina veranderen en op die manier kan je al je statistieken bekijken. Daaruit kan je halen wat je grootste doelgroep is wat het bekijkt, hoeveel het wordt bekeken, maar het belangrijkste, wat wordt het best bekeken?

Aan de hand daarvan kan je weten waar jij je met je pagina op moet gaan focussen. Maak de content die mensen het liefst willen zien en post daar zoveel mogelijk van zodat de volgers en likes alleen maar meer worden en jij zo een succesvolle bedrijfspagina kan gaan runnen!

Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier